30 квітня 2021 р. комерційну діяльність Zanders Paper було повністю припинено. У заяві розпорядника майна Марка Бодденберга йдеться, що замовлення на папір Zanders більше не приймаються, а незабаром відбудеться розпродаж складських запасів. На фабриці Zanders неподалік від Кьольна встановлено дві ПРМ загальною продуктивністю 325 тис. т на рік. ПРМ2 шириною 3,2 м випускала папір щільністю 80-350 г/м², ПРМ3 шириною 6,6 м — папір щільністю 35-160 г/м². Парк обладнання також включає 7 крейдувальних машин, що дають змогу наносити по три шари литого крейдування на лицьовий і зворотній бік полотнища, 5 бобінорізальних і 8 лісторезательних машин.

Компанія розраховує продати обладнання та торговельну марку Chromolux.

Zanders було засновано в 1828 р., а торговельна марка Chromoloux з’явилася в 1958 р. Компанія також випускала папір під брендом Zan. За останні роки Zanders Paper пережила серію змін власників і банкрутство.

Нею володіла Metsa Board, яка продала бізнес в 2015 року. Влітку 2018 р. Zanders розпочала процедуру банкрутства, а в листопаді того ж року була поглинена компанією, очолюваної целюлозно-паперовим магнатом Тер’є Хаглундом (Норвегія). У 2019 р. співвласником Хаглунда стала шведська Jool Invest.