При друці на тканинах вбудований в оновлену модель контактний нагрівач забезпечує більш високу, ніж у попередниці, яскравість кольорів. HP Stitch S1000 працює зі швидкістю до 220 м²/год і дає змогу одночасно задруковувати 2 рулони шириною 1,6 м. Система компенсації непрацюючих сопел Smart Nozzle Compensation та оптичний датчик проходження матеріалу Optical Media Advance Sensor Plus забезпечують високу якість друку на великих швидкостях. Друкувальні голівки, які може замінювати користувач, і профілактичне обслуговування HP допомагають збільшити час безвідмовної роботи, а розподільчі ролики, 10-літрові ємності з чорнилами та можливість використання рулонів масою до 300 кг дають змогу використовувати принтер в автоматичному режимі.

Автоматичне регулювання натягу та простий шлях проходження матеріалу, автоматичне очищення друкувальної голівки та розігрів принтера паралельно із завантаженням дають змогу на 40% зменшити витрати часу оператора на зміну замовлення. У модернізованому принтері HP Stitch S1000 використовуються безпечні для текстильних виробів сублімаційні чорнила з сертифікатом Eco Passport.

У рамках ініціативи HP Planet Partners виконуються безкоштовна та зручна утилізація друкувальних голівок HP. Картонне паковання картриджа з чорнилами S1000 можна здати на переробку відповідно до мети HP зі створення більш циркулярної та низьковуглецевої економіки.