ПРО КОМПАНІЮ

На ринку поліграфії компанія «Глянець» працює близько десяти років й розпочинала як типова рекламна аґенція. Зайнятися збірними накладами власника «Глянцю» спонукала непоступливість одного з провідних на той час провайдерів цього сегменту ринку поліграфії, який не надав потрібну знижку при друці візитівок :).

Спочатку компанія «Глянець» друкувала збірні спуски лише на папері щільністю 130 г/м2 та 350 г/м2. Поступово асортимент продукції, яку можна було замовити у «Глянці», й асортимент матеріалів розширювалися. П’ять років тому процес формування збірних спусків було автоматизовано.

Як зазначає власник компанії «Глянець», він завжди звертав більшу увагу на внутрішню частину сайту https://zakaz.glyanec.com.ua  (back-end – програмноапаратна частина сервісу, що відповідає за функціонування внутрішньої частини веб-сайту), яка містить чимало пов’язаних процесів – бухгалтерія, продажі, логістика, виробництво. Втім, дбали у компанії й про ключову мету зовнішнього інтерфейсу (front-end – зовнішня частина користувацького інтерфейсу до програмноапаратної частини сервісу) – можливість для клієнта оформити замовлення у зручний для нього спосіб («у три кліки»). Задля цього рік тому було запущено більш дружній інтерфейс сайту.

Компанія надає послуги клієнтам за трьома напрямками: офсетний друк збірних накладів, цифровий та широкоформатний друк.

Офсетний друк виконується на устаткуванні провідного світового виробника: Heidelberg.

Для виготовлення продукції широкоформатного друку використовуються принтери Mimaki, Epson, Liyu. Обсяги широкоформатного друку в компанії постійно зростають. Клієнти замовляють в «Глянці» як готові вироби, так і «напівфабрикати». У цьому випадку прибирається вартість постдрукарських процесів, й продукція відвантажується в рулоні.

Компанія «Глянець» пропонує весь спектр післядрукарських послуг для виготовлення комерційної та багатосторінкової продукції – фальцювання, бігування, скріплення на скобу, поклейка на PUR-біндер… Наявність розгалуженого парку постпресу дає змогу обробляти продукцію як цифрового, так і офсетного друку.

Підтримувати великий склад дизайнерських картонів – нелегка справа, адже доводиться інвестувати значні кошти в широкий товарний асортимент, а деякі з позицій «вистрілюють» лише подеколи. Втім, це досить важливо для залучення додаткових клієнтів, навіть із середовища компаній, що мають власну «цифру».

КОНКУРЕНТНІ ПЕРЕВАГИ

Найважливіша конкурентна перевага компанії «Глянець» – клієнтоорієнтованість.

Це коли компанія йде назустріч замовнику, намагається врахувати його потреби, допомогти, якщо виникають певні складнощі. Задовольнити клієнта для друкарні «Глянець» – важливіше, ніж заробити зайву копійку.

За відгуками клієнтів компанії, з якими доводилося спілкуватися, «Глянець» припускається менше браку, ніж ключові конкуренти. Чому? Відповідь проста – всі товарні позиції, представлені на сайті «Глянцю», дійсно користуються попитом.

Компанія не розпорошує зусилля та не розміщує на своєму сайті нескінченну кількість товарних позицій, більшість з яких навряд чи замовлятимуть.

Не дивно, що чимало клієнтів приходять у компанію по рекомендаціях. Тривалий час зареєструватися як представник В2В на сайті «Глянцю» компанія-клієнт могла лише через менеджера, надавши підтверджувальні документи про відповідні КВЕДи та іншу інформацію.

Ще одна домінанта діяльності компанії «Глянець» – клієнт завжди має бути у вигідному становищі. Це досить важливий наратив, адже на ринку збірних накладів час від часу відбуваються цінові війни між конкурентами «Глянцю». Під час цих подій, цілком природно, страждає якість продукції та терміни виготовлення, а «Глянець» завжди друкує в обумовлені терміни, тому чимало РА та друкарень обирають саме компанію «Глянець».

 

ЦДМ Ricoh Pro™ C9200

ЦИФРОВИЙ ДРУК

Вже тривалий час через сайт друкарні «Глянець» можна замовити продукцію цифрового друку. Цю можливість реалізовано на прохання клієнтів, які воліли замовляти продукцію офсетного, цифрового та широкоформатного друку на одному ресурсі.

Й тут ми знову повернемося до тези, що «Глянець» – клієнто-орієнтована компанія.

У ситуації, коли деякі потужні компанії починають диктувати свої правила гри замовникам сектору В2В, виграють невеликі агрегатори замовлень, готові йти на поступки клієнтам. У «Глянці» цю особливість помітили й прагнуть враховувати будь-які проблеми клієнтів.

Обираючи цифрові друкарські машини, власник компанії навіть не розглядав інші варіанти – лише Ricoh, адже саме про устаткування цього бренду він чув найкращі відгуки від колег по цеху. Підприємець одразу планував придбати ЦДМ Ricoh Pro™ C7200X, Ricoh Pro™ C9200 та монохромну Ricoh Pro™ 8300s.

 У вересні 2020 р., напередодні виборів у місцеві ради, у друкарні «Глянець» інстальовано п’ятисекційну ЦДМ Ricoh Pro™ C7200X з можливістю друку білим та прозорим тонерами, з великою вакуумною касетою, розширену лотком для завантаження банерів, та додатковою колірною секцією Neon Yellow. Поява інноваційної ЦДМ одразу дала змогу розширити портфоліо та запропонувати кращі ціни на друк малотиражної продукції, зокрема флаєрів, листівок та візиток.

Визначальним фактором під час вибору ЦДМ була не вартість кліку (вона у випадку з Ricoh Pro™ C7200X – цілком конкурентна), а саме друк додатковими кольорами.

Кількість замовлень з додатковими білим та прозорим тонерами в загальному обсязі замовлень цифрового друку у компанії «Глянець» – близько 10%, а можливість замовити продукцію з додатковими кольорами є фактором, який сприяє залученню додаткових клієнтів.

Щодня, в окреме «вікно», друкарня виконує замовлення з додатковими білим та прозорим тонерами. Це наліпки, а також продукція на дизайнерських картонах.

ЦДМ Ricoh Pro™ C9200

І знову про клієнто-орієнтованість! Як підкреслює власник, для компанії «Глянець» важливо запропонувати замовникам усі можливості цифрового друку. Саме тому, у найближчих планах – додати на сайт можливість замовляти вибіркове лакування та фольгування друкованих відбитків.

Клієнти друкарні «Глянець» під час розміщення замовлень мають змогу обирати матеріал з великого асортименту дизайнерських картонів (наприклад, на сайті «Глянцю» є можливість замовити друк на більшості видів Plike, включаючи менш популярні).

Ricoh Pro™ C9200 друкує з швидкістю до 115 стор. А4 на хв. (59 стор. SRA3) й підтримує друк на матеріалах щільністю від 52 до 470 г/м² за повної номінальної швидкості та може друкувати на глянцевому, матовому, текстурованому папері.

Обидві ЦДМ, і Ricoh Pro™ C7200X, і Ricoh Pro™ C9200, – не мають додаткових постдрукарських модулів, бо парк післядрукарського устаткування оффлайн, на думку власника «Глянцю», має високий рівень функціональності та, головне, використовується не лише для обробки накладів цифрового, але й офсетного друку… Відповідно, вкладати додаткові кошти в постпресс онлайн немає сенсу.

Про підсумки експлуатації обох ЦДМ власник говорить: «Ricoh Pro™ C9200 набагато швидша; клік, зрозуміло, дешевше»Тому на Ricoh Pro™ C9200 компанії цікавіше друкувати багатосторінкову продукцію (обкладинка багатосторінкових видань зазвичай друкується на Ricoh Pro™ C7200X з додатковими білим та прозорим тонерами, а блок – на Ricoh Pro™ C9200). Крім того, у Ricoh Pro™ C7200X встановлено менш потужний контролер EFI Fiery Color Controller E-46A, а у Ricoh Pro™ C9200 – більш потужний Color Controller E-86 з підвищеними вимогами до кольоропередачі.

Співпрацею з ексклюзивним представником Ricoh Europe Production Printing в Україні компанією «Мегатрейд» у «Глянці» цілком задоволені. Інсталяції обох ЦДМ прошли швидко. Для роботи кожної друкарні важливим є навчання, яке проводить постачальник устаткування. Й це навчання не обмежується кількома годинами – фахівці «Мегатрейду» завжди приходять на допомогу у вирішенні питань, що виникають в їхнього партнера під час експлуатації ЦДМ. Не виникає жодних питань і з наявністю витратних матеріалів та ресурсних запчастин.

Не дивно, що стосунки «Глянцю» та «Мегатрейд» – справжні партнерські, а подеколи навіть і товариські.

ЦДМ Ricoh Pro™ C7200X

ПОДАЛЬШИЙ РОЗВИТОК

Власник друкарні «Глянець» дбає про подальше вдосконалення процесу залучення та виконання замовлень за всіма напрямками роботи компанії (офсетний, цифровий, широкоформатний друк).

Адже обсяги виробництва збільшуються, й це потребує як подальшого покращення функціоналу внутрішньої частини ресурсу https://glyanec.ua/ (для кращої координації роботи бек-офісу та виробництва), так і користувацького інтерфейсу.