На virtual.drupa відбулася прем’єра флексографічної друкарської машини Comexi F2 evolution нового покоління з технологією GeniusTech. У ній використовуються такі інновації, як система захисту від биття GeniusRun, системи подачі фарби GeniusFlow і GeniusDoctoring, і сушарка GeniusDry.

Нова офсетна машина Comexi Offset CI Evolution з центральним друкарським циліндром оснащена ЕП-сушаркою та забезпечує, за словами виробника, поліпшений захист поверхні вторинного паковання з моноплівок. Фарби електронно-променевого затвердіння не містять розчинників, а технологія в цілому здешевлює і прискорює додрукарську підготовку, включаючи формні процеси. Нова модель з поліпшеними характеристиками має більш високий рівень автоматизації та нові опції, включаючи управління кольором.

Ламінатор Comexi ML2 ефективніший за попередні моделі, бо містить нові додаткові пристрої, в т.ч. систему Comexi Closed Loop, що дає змогу автоматично регулювати щільність клею без використання розчинників.

Автоматична система нанесення холодного клею з приведенням по мітках скорочує відходи та час прилагодження. Нова машина Comexi S1 DS для поздовжнього різання оснащена двома валами і розрахована на великі наклади. Швидкість 1000 м/хв робить її найшвидшою машиною в історії Comexi.

Виробник також представляє цифрову секцію Comexi Digiflex для вдруковування змінних даних зі швидкістю 250 м/хв. Її можна встановити на аналогові друкарські машини, ламінатори та машини для поздовжнього різання. УФ-чорнила з низькою міграцією дозволяють використовувати секцію для друку харчового паковання.

Струменева ЦДМ Comexi D4 з друкувальними голівками Fujifilm і водними чорнилами Sun Chemical постачатиметься у конфігураціях від CMYK до CMYK + OGV + W. Швидкість друку — 75 м/хв. в режимі високої якості та 150 м/хв. у високошвидкісному режимі.

Детальніше про новинки компанії за посиланням.