Виробник позиціонує CX50 як проміжне рішення між моделями Xeikon 3050 REX початкового рівня та високошвидкісним Xeikon CX500. Новинку можна модернізувати для збільшення швидкості друку з 20 до 30 м/хв. Як і всі друкарські машини Xeikon, CX50 управляється контролером друку Xeikon X-800, який може бути інтегрований з інформаційними системами управління.

Функція «Макет постера» (Poster Layout) забезпечує точне сполучення частин зображення для подальшого безшовного монтажу. За точність передачі кольору відповідає вбудований спектрометр, а додаткова камера покращує зведення лиця та звороту.

Виробник запевняє, що Xeikon CX50 з можливістю використання тонерів «CMYK + червоний, синій, зелений, помаранчевий і фіолетовий», а також білого, прозорого та сумішевих кольорів на замовлення, забезпечує чудову однорідність кольору та розширене колірне охоплення.

Оздоблювальні модулі в лінію були спеціально розроблені для роботи в складі рішення Xeikon Wall Deco Production Suite і дають змогу виконувати лакування водним лаком, висікання та видалення облою, отримувати готовий рулон шпалер за один прохід.