Друкарня Druckerei Rindt у німецькому місті Фульда вже рік використовує офсетну машину Rapida 106 із аркушеперевертальним пристроєм для друку 4 + 4 і з додатковою лакувальною секцією. Це друга подібна конфігурація в історії підприємства, що входить до медіагрупи Parzeller. Понад 16 років тут віддають перевагу техніці Koenig & Bauer — за цей час було куплено сім машин, три з яких і зараз працюють паралельно в три зміни.

За допомогою восьмифарбової машини друкарня продовжує розвиватися незважаючи на сильну цінову конкуренцію в секторі акцидентної поліграфії. Завдяки перфектору більшість продуктів виготовляють за один аркушепрогон, включно із лакуванням. Для друку паковання є дві окремі машини без аркушеперевертальних пристроїв.

Поліграфічна компанія з доданою вартістю і потужною вертикальною інтеграцією

Така гнучкість необхідна, оскільки асортимент поліграфічної продукції Druckerei Rindt досить широкий. Компанія працює з базою клієнтів Who is who: це учасники фондового ринку DAX, постачальники фінансових послуг, підприємства з фармацевтичного, автомобільного, логістичного, продовольчого, медичного, медійного, туристичного, видавничого, страхового та агентського секторів. Друкарня виготовляє акцидентну продукцію, паковання, вироби з усіма видами лакування, а також низку складних і специфічних продуктів.

Керівний директор Себастіан Єрабек описує Druckerei Rindt як «друкарню з доданою вартістю» і пояснює це так: «Нам подобається випускати продукцію, від виробництва якої відмовляються інші. До того ж, у нас надзвичайно високий рівень вертикальної інтеграції, тож крім власних виробничих потужностей ми можемо використовувати інші в рамках нашої медіагрупи». Таким чином аркушевий офсетний друк можна доповнити іншими послугами: від рекламних до розробки мобільного застосунку, а також рулонного друку (heat-set/cold-set), включно із післядрукарською обробкою та експедицією. Можливе і комплектування замовлень.

Клієнти Druckerei Rindt можуть обрати один з двох підходів обслуговування. У першому випадку фахівці друкарні підтримують замовника на всіх етапах виробничого процесу, щоб розробити для нього унікальну і часто складну друковану продукцію. Це стосується створення білих зразків, пробних відбитків, зразків з висіканням, перфорацією, фальцюванням і подальшим оздобленням. Такий всебічний сервіс особливо полюбляють клієнти з великих компаній. Їм часто потрібні готові зразки для прийняття подальших рішень до друку власне тиражу, а через розмаїтість своїх замовлень вони не знають усіх технологічних можливостей друку і післядрукарської обробки.

З другого боку, замовлення можуть обробляти і без додаткових консультацій і послуг — за цінами, порівнянними з прайсами онлайн-друкарень.

Задоволені користувачі машин Rapida

Є конкретна причина, чому друкарні продовжують обирати технологію аркушевого офсетного друку на базі машин Rapida. «З одного боку, комерційний сектор зазнає колосальної цінової конкуренції, — каже Себастіан Єрабек. — З іншого — друкарська техніка пов’язана з чималими капіталовкладеннями». Тому важливо інвестувати в технологію, яка забезпечує безперебійне, максимально автоматизоване і високопродуктивне виробництво. Для фахівців із Фульди технологія Rapida — взірець довершеності. Ці машини забезпечують високу якість друку і дуже надійні. А ще компанія високо оцінює технологічний поступ від однієї серії до іншої.

Технічна особливість, критична для Druckerei Rindt, — компенсація розширення паперу (можлива за наявності сервопривода формного циліндра) з пульта управління, з її допомогою можна досягти точного приведення по всьому аркушу. Це особливо помітно під час друкування на аркушах з поздовжнім розташуванням волокон.

Крім того, для компанії важливий час переналагодження. «Переналагодження супершвидке, — говорить керівний директор. — Більше 350 замін форм протягом зміни для нас не новина. Друкар має продумувати свою роботу наперед». Тут часто друкують на максимальній швидкості — до 18 000 або 20 000 аркушів на годину.

Зростання в аркушевому офсеті

Druckerei Rindt — одне з підприємств аркушевого офсетного друку, які рік у рік демонструють зростання, хіба що 2020-й стане винятком через пандемію.

75 співробітників, зокрема п’ять практикантів, працюють за методикою 5S — системний підхід до організації робочих місць і середовища допомагає сконцентруватися на створенні доданої вартості. Це оптимізує витрати часу, зменшує стресовий фактор і збільшує продуктивність. Усі працюють заради спільної мети, немає плинності кадрів, а значить робоча атмосфера правильна. Коли пандемія закінчиться, Себастіан Єрабек очікує подальшого розвитку друкарні та вже вибудовує амбітні плани щодо автоматизації виробничих процесів.