Productionserver 21 пдтримує версію Adobe PDF Print Engine 5.6. Швидкість растрування була збільшена на 20% з урахуванням типу файлу та обладнання, що використовується. Підтримка Unicode дає змогу використовувати в назвах файлів і змішаних кольорів міжнародні шрифти та спеціальні символи.

Нова функція повного колірного охоплення (Full Gamut) дозволяє краще використовувати можливості систем друку. У модулях Retouch і Color Correction Loop з’явилися спеціальні функції для друку на текстилі та кераміці.

Нове програмне рішення ColorEqualizer спрощує комунікації про колір між дизайном і друком на текстилі та пропонується в двох версіях: «Дизайн» (Design) і «Виробництво» (Production). Відправною точкою для підбору кольорів є зроблена на принтері роздруківка дизайну. ColorEqualizer витягує ключові кольори з дизайну та генерує файл Color ID, який передається у виробництво разом з дизайном.

Після виконання друку результат вимірюється, і при розбіжності його з оригіналом ColorEqualizer обчислює нові дані для друку. Розробник запевняє, що для досягнення ідентичності потрібно не більше трьох спроб. ColorEqualizer Design і ColorEqualizer Production доступні за передплатою або у вигляді ліцензій на покупку.

Рішення Rapid Spectro Cube LED для створення ICC-профілів складається з апаратного та програмного забезпечення. Воно використовується у промисловому друці, де не вистачає звичайних систем вимірювання кольору.

Система здатна швидко розпізнавати об’єкти дуже маленького розміру та незвичайної форми, структуровані або глянцеві поверхні. Внутрішнє світлодіодне підсвічування забезпечує виключно високий індекс передачі кольору, а архітектура світлодіода RSC відповідає колірному сприйняттю людського ока. Rapid Spectro Cube LED особливо підходить для визначення кольору складних об’єктів промислового друку та дає змогу створювати колірні еталони з окремими полями розміром 1×1 мм. Ящик може вміщати об’єкт вимірювання макс. формату 30×40×15 см.

Якщо плоский об’єкт друку занадто великий для цього, Rapid Spectro Cube LED без шухляди можна розмістити над об’єктом. У Rapid Spectro Cube LED включено ПЗ для профілювання кольору, що підтримує линеаризацию, профілювання (CMYK, RGB, aNyColor) і синхронізацію мультимедійних пристроїв (MDS) виробничого сервера. Кольорові профілі, створені за допомогою Rapid Spectro Cube LED, можна використовувати в усіх робочих процесах на основі ICC, в т.ч. від інших виробників.