LR250 Label Inspection Rewinder оснащується лічильником етикеток й має вбудований сенсор для визначення пропущеної етикетки. При її виявленні машина зупиняється, після чого полотнище автоматично перемотується назад доти, поки місце пропуску не опиниться на робочому столі. Після усунення дефекту полотнище перевіряється повторно та робота триває.

Додатково можливе встановлення датчика визначення місця склейки полотнища. Для роботи з більш вимогливою продукцією (наприклад, фармацевтичною етикеткою) машина може оснащуватися відеокамерою для 100% контролю якості. Тут GM використовує рішення партнерів — компаній BST-Eltromat і Nikka Research.

Камера з’єднується із зовнішньою системою, яка перевіряє продукцію на наявність дефектів, звіряючись з еталонним pdf-файлом. При роботі з тонкими та чутливими матеріалами LR250 може використовувати різний ступінь натягу полотнища при його розмотуванні та перемотуванні, щоб уникнути розтягування матеріалу.

Крім цього на нову машину можна встановити сенсор, що дає змогу працювати з прозорими, непрозорими та напівпрозорими етикетками на прозорій і непрозорій підкладці, а також пристрій струменевого УФ-друку для нанесення кодів і маркування. Це можуть бути рішення компаній Domino, Markem-Imaje і Rea Jet, з якими співпрацює GM, або інших виробників.