Нове ПЗ дає змогу також редагувати й обмінюватися файлами формату AxF. Pantora спрощує управління великим об’ємом складних даних про колір і зовнішній вигляд і є «ядром» робочих процесів, які виконують перетворення фізичних об’єктів на цифрові.

Тепер користувачі можуть безпосередньо в Pantora підключитися до спектрофотометра X-Rite для вимірювання фізичного зразка й імпортувати виміряний зразок матеріалу.

Для вимірювання зразків фарб і покриттів використовується багатокутовий спектрофотометр MA-T12, який може вимірювати та віртуалізувати неоднорідну текстуру та колірні спотворення. Настільні сферичні спектрофотометри серії Ci7000 фіксують передачу кольору на напівпрозорих матеріалах і відбитий колір, характерний для пластмас. Мультиспектральні вимірювання текстури виконує безконтактний спектрофотометр MetaVue VS3200.

Утиліта Pantora Material Browser знаходить, збирає та імпортує дані у вигляді файлу AxF, який містить такі атрибути зовнішнього вигляду, як колір, блиск і текстура. Одержувач може візуалізувати матеріал у віртуальному просторі, щоб побачити ефект освітлення, рівні глянцю та пігменти зі спеціальними ефектами.