Виробник вважає, що в пакувальному секторі зростає потреба у використанні водних пігментних чорнил, які мають незначний вплив на довкілля та відповідають вимогам до безпеки паковання харчових продуктів.

Fujifilm Imaging Colorants вже випускає водні чорнила. Побудувавши новий завод з виробництва дисперсій, компанія зможе підвищити якість чорнил, використавши переваги власної технології диспергування. У нестабільних чорнилах частинки пігменту розміром близько 100 нм можуть агрегуватися та тонути. Це призводить до блокування друкувальних голівок під час друку. Щоб цьому запобігти, частинки пігменту в чорнилі мають перебувати в однорідній і стабільній дисперсії.

Для підтримки заданих властивостей до складу чорнил вводять співрозчинники та інші речовини, які можуть мати негативний вплив на стабільність дисперсії.

Fujifilm заявляє, що її дисперсії засновані на унікальній технології «RxD (реактивний дисперсант)», яка зшиває полімерні дисперсанти, адсорбовані на частинках пігменту. Дисперсант запобігає десорбції пігменту, створюючи дуже стабільну дисперсію. Ця технологія дає змогу створювати стабільні склади чорнил, що відповідають найсуворішим вимогам до якості друку. Дисперсії RxD використовуються не лише Fujifilm, але й іншими виробниками водних пігментних чорнил.

Наразі розробкою та виробництвом пігментних чорнил з використанням технології RxD займається завод Fujifilm Imaging Colorants в Гранжмуте (Великобританія).