Тепер в Schmedt розробили повноцінний цифровий пристрій зі струменевим модулем друку. PraziEdge дозволяє декорувати обрізи книжкових блоків і готових книг в обкладинці, задруковуючи обріз повністю або наносячи на нього окремі зображення з високою роздільною здатністю безпосередньо з файлу, з продуктивністю від одного до декількох тисяч блоків на годину.

Надрукувати можна будь-який файл — фотографії, дизайнерські малюнки, орнаменти, текст тощо. Встановлення товщини книги, подача та видалення готового блоку виконуються вручну, друк автоматичний. Задруковування обріза можливе без полів. Замість встановлення обмежувачів після кожного виготовленного блоку в машині PräziEdge передбачені спеціальні скребки, котрі збирають зайві чорнила. Проставки використовуються лише для книжкових блоків з жорстким корінцем, наприклад прошитих нитками, щоб вирівняти товщину корінця і блоку. Передбачено регулювання висоти столу, а підвищення якості друку сприяє автоматичному збіранню пилу з обрізів до початку друку.

У машині використовуються механізм друку Memjet і водні чорнила CMYK в ємностях по 2 літри на кожен колір. Макс. розмір книги — 350x350 мм, макс. товщина задруковування обрізу — 220 мм. Роздільна здатність друку — 1600x800 або 1600x1600 dpi, швидкість друку, відповідно — 305 або 152 мм/с.

Це є еквівалентом продуктивністі 3000 отт./год з роздільною здатністю 1600x800 dpi та приблизно відповідає 1000 книгам/год. з задруковуванням трьох обрізів у кожної при роботі в режимі «одна сторона за один прохід».

Поки принтер випускається малими серіями, і на нього утворилася невелика черга, тому для кожного регіону ціни на першу і наступні машини відрізнятимуться — найвигідніші умови отримають перші покупці.