На онлайн-брифінгу в Барселоні розповіли про результати внутрішнього дослідження: у найближчій перспективі найбільше зростання (8%) спостерігатиметься в секторах інтер’єрного оформлення, паковання, вивісок з тканини. Менш активно зростатиме друк транспортної графіки, матеріалів для роздрібу, а також оформлення заходів та графіки на жорстких матеріалах — від 1 до 5%. А ось кількість замовлень на банери та плакати будуть знижуватися на 1-2%. Плануючи купувати обладнання, 84% компаній вважають екологічність рішень дуже важливим критерієм.

Компанія представила чотири моделі шириною 1,63 м з екологічними латексними чорнилами на водній основі, які доповнили портфоліо латексних принтерів HP Latex. Дві з них (HP Latex 700 і 800) мають звичну колірну конфігурацію (CMYKLcLm, оптимізатор), а в HP Latex 700W і 800W додані ще білі чорнила та функціонал для їхнього обслуговування.

Всі ці моделі — самостійні, можливість модернізації з однієї в іншу не передбачена. Розробники заявили, що білі латексні чорнила мають кращу непрозорість у порівнянні з існуючими УФ- і сольвентними принтерами вартістю до $50 тис. Також в HP стверджують: білі чорнила не жовтіють з часом. Це відкриває дорогу до безлічі нових застосувань рулонних латексних принтерів: від друку одно- та двобічних наклейок та оформлення вітрин на прозорих плівках до більш складної продукції на кольорових матеріалах. А ще власники моделей з літерою W зможуть реалізувати складні ефекти типу «день/ніч» в світових коробах, за допомогою багатошарового друку.

Оскільки латексні чорнила створюють дуже тонкий та еластичний шар, вони не приховують фактуру матеріалу, а також забезпечують простоту ламінування. Ще одне важливе нововведення — підвищена продуктивність. Для моделей 700/700W макс. швидкість інтер’єрного друку (6 проходів) сягає 21 м²/год, зовнішньої реклами (4 проходи) - 31 м²/год. Для 800/800W ці показники ще вищі: 25 і 36 м²/год, відповідно.

Нова сушарка забезпечує впевнене затвердіння відбитків. Причому поліпшені чорнила висихають за меншої температури (в середньому — на рівні 68-70о С), що дає змогу друкувати на термочутливих матеріалах, зокрема, на прозорій поліпропіленової плівці.

У принтері тепер зберігається до 100 завдань на друк, які можна легко викликати і запускати знову. Нові картриджі на 80% складаються з картону. Їхня ємність для 700/700W — 1 л, для 800/800W — 3 л. В останніх двох моделях передбачено світлофор, завдяки чому оператор може здалеку бачити стан принтера.

Одночасно з новими моделями латексних принтерів представлено сумісні з ними поліпшені рішення HP Latex Print & Cut Plus, що забезпечують функціонування принтера та ріжучого плоттера як інтегрованої системи:

  • HP Latex 335 Print та Cut Plus;
  • HP Latex 315 Print та Cut Plus;
  • HP Latex 115 Print та Cut Plus;
  • ріжучі плоттери HP Latex 64 Plus, HP Latex 54 Plus і HP Latex 54 Basic Plus.

Пристрій різання HP тепер зчитує спеціальні чорні внутрішні лінії вздовж елементів завдання на друк і виконує додаткові виміри, чому також сприяє нова система штрих-кодів HP, які наносяться на листи для зручності ідентифікації друкованих завдань. Підвищене притискне зусилля (до 600 г) дає змогу різати більш товсті матеріали.

До оновленого сімейства PageWide XL увійшли БФП PageWide XL 4200 та 5200. Модель 3920 пропонується лише як багатофункціональний пристрій, а 8200 — лише як принтер. Оператори зможуть безпосередньо з сенсорної панелі виконувати редагування друкованого завдання: задавати параметри обрізки, регулювати контраст та яскравість, повертати зображення.