Проект передбачає будівництво в Кемі нового заводу з виробництва біопродуктів Metsa Fibre річною потужністю обробки 1,5 млн т хвойної і листяної целюлози в рік. Целюлоза буде поставлятися на європейський і азіатські ринки, а також використовуватися для фабрики Metsa Board Kemi. Metsa Board і Metsa Fibre входять до складу Metsa Group, причому Metsa Board володіє 24,9% акцій Metsa Fibre.

За словами виробника, загальний обсяг інвестицій складе близько 67 млн ​​євро. Частина з них піде на модернізацію і ліквідацію «вузьких місць» в лінії з виробництва картону. Зокрема, в 2023 році Metsa Board придбає у Metsa Fibre модернізовану лінію по виробництву небіленої целюлози з продуктивністю приблизно 180 тис. тон на рік. В цілому програма розвитку збільшить річні потужності Metsa Board Kemi приблизно на 40 тис. тонн.

Орім того, програма розвитку дозволить скоротити споживання фабрикою Kemi води на 40%, а енергії - на 5% на тонну виробленого картону. В цілому Metsa Board прагне до 2030 року знизити споживання води на 30%, а енергії на 10% на тонну виробленого картону в порівнянні з 2018 роком.

Керівництво Metsa Group розраховує, що річний чистий профіцит Metsa Board у виробництві целюлози збільшиться до 2023 року приблизно на 325 тис. тон з урахуванням її частки в новому заводі Metsa Fibre, передачі лінії по виробництву небіленої целюлози у власність Metsa Board і збільшення частки виробництва картону в споживанні целюлози.

Фінансування заводу з виробництва біопродуктів Metsa Fibre здійснюється на позикові кошти і прибуток від операційної діяльності без участі Metsa Board.