У дослідженні розглянуто індустрії картонного та гнучкого паковання, пластику, металу, скла. У 2018 р. найбільшим ринком паковання була Азія (близько 40% світового споживання). Далі — Північна Америка (22%), третє місце посідала Західна Європа (20%). Найбільшим споживачем є Китай ($200 млрд). Також в Китаї прогнозується найбільш швидке зростання — майже 5% в рік, з 2019 по 2024.

Heidelberger Druckmaschinen AG (Heidelberg) активно працює в зростаючому сегменті складних картонних коробок. Наприкінці вересня 2020 р. представництво Heidelberg в Китаї проведело Packaging Day, що поєднував звичайний формат відвідувань з онлайн. У Print Media Center (PMC) в Шанхаї 65 клієнтів спостерігали за роботою 9-фарбового Speedmaster CD-102. На «живих» презентаціях, яких було більше десятка, машина друкувала чотири різних роботи. Особливий інтерес представляли швидка зміна замовлень і різноманітні види обробки в лінію, що є джерелом високої доданої вартості.

Онлайн-включення з різних регіонів Китаю демонстрували ці рішення в реальних умовах. Одночасно з цим «живі» презентації та відео клієнтів транслювалися на стрімінгові платформи (Douyin, китайський TikTok і Mudu), де їх подивилися понад 108 тисяч глядачів.

У 2020 р. один з провідних китайських виробників цигаркових пачок, компанія Sichuan Kuanzhai Printing Co. Ltd. (Сичуань Куаньчжай), побудувала нове підприємство в місті Суйнін і замовила для нього дві машини Speedmaster CX 102 (23 друкарських секції). Першу з двох машин встановлено ​​ в грудні 2020 г. Очікується, що продуктивність підприємства в Суйнін перевищить понад мільйон пачок на рік.

Також в 2020 р. у друкарні Xian Jun Long в Шеньчжені (Сянь Юнь Лон) інстальовано Speedmaster 102-9 + L з друкарською секцією під номером 9999, виробленої заводом в Шанхаї. Xian Jun Long — одна з провідних пакувальних друкарень в Китаї, що спеціалізується на пакованні для алкоголю, цигарок, люксових товарів. Партнерству між Xian Jun Long і Heidelberg понад двадцяти років. Упродовж декількох років тут експлуатувався Speedmaster CD 102 під номером 999 з заводу в Шанхаї.

Завод Heidelberg в Шанхаї відповідає всім сучасним стандартам, виробничі площі становлять приблизно 45 000 м2.

Цікаво, що зріс експорт до Японії (йдеться й про перший 8-фарбовий Speedmaster CD 102 з лакувальною секцією, поставлений за межі Китаю).

Speedmaster CD 102 — бестселер заводу. Приблизно 60-70% цих машин використовуються в пакувальному друці. Особливо популярні на ринку Китаю довгі машини з лакувальною секцією. З 2018 р. до кінця 2020 р. для пакувального друку було побудовано та продано більше 80 довгих машин серії Speedmaster CD 102.

Heidelberg є партнером компанії Masterwork (MK) з випуску післядрукарського обладнання для пакувального сегмента. MK — найбільший в азіатському регіоні виробник висікальних пресів, устаткування для рельєфного тиснення, гарячого тиснення фольгою. Для пакувального ринку в MK розроблено кілька нових машин, а Heidelberg продав по всьому світу вже понад 500 висікальних пресів і фальцювально-склеювальних машин від цієї компанії. Взаємини між компаніями ще більш зміцнилися в 2019 р., коли MK стала стратегічним партнером і власником приблизно 8,5% акцій Heidelberg.

Лідерству Heidelberg в конкурентній боротьбі на зростаючому китайському ринку допоможе недавно створене спільне підприємство з Masterwork.