Завод почав роботу в середині січня, а переобладнана карторобна машина перебуває в стадії запуску, який повинен завершитися в I кв. Очікується, що на проектну потужність підприємство вийде до кінця 2021 р. Stora Enso очікує, що випуск крафт-лайнера, в т.ч. тришарового AvantForte (найміцнішого в її асортименті) складе 450 тис. т і принесе підрозділу пакувальних матеріалів щорічний прибуток в розмірі 300 млн.

Виробник планує вийти в сегменти паковання преміум-класу з великим потенціалом зростання (паковання для продуктів харчування й електронної комерції).

Фбрика припинила випуск крейдованого паперу Lumi для офсетного і цифрового друку. Листорізальні машини переїдуть на завод з виробництва листового паперу Lumi в Антверпені. В майбутньому керівництво Stora Enso передбачає перевести і другу ПРМ на випуск крафтлайнера, тому що це ще більше підвищить конкурентоспроможність комбінату за рахунок інтегрованої доступності целюлози і додаткової економії постійних і змінних витрат. На фабриці в Оулу працює близько 400 осіб, включаючи обслуговуючий і логістичний персонал.

Також Stora Enso в 2021 р. намір закрити придбану в 2014 р. біотехнологічну компанію Virdia (США) через невідповідність стратегічним цілям компанії у НДДКР. Virdia займає переробкою целюлозної біомаси з жому цукрового очерету на цукор, який використовується для виробництва палива, продуктів харчування та спеціальних хімікатів.