Напередодні офіційного старту продажів ЦДМ нової лінійки Konica Minolta AccurioPrint C4065/AccurioPress C4070/AccurioPress C4080 Konica Minolta провела брифінг, де розповіла про основні зміни, яких зазнали ЦДМ нової лінійки (машини якої будуть базовими для малих та середніх друкарень у портфоліо компанії) порівняно з попередньою лінійкою Konica Minolta AccurioPress C3070L/C3070/С3080.

ВИКЛИКИ ЧАСУ ТА ВІДПОВІДЬ KONICA MINOLTA
Зокрема Едоардо Коттічіні, провідний менеджер з професійного друку Konica Minolta Business Solutions Europe розповів про ситуацію, що склалася на ринку поліграфії цього
складного року, на тлі якої Konica Minolta саме й анонсувала вихід оновленої лінійки ЦДМ.
Комерційний сегмент поліграфії, звісно, під час пандемії коронавірусу зазнав негативного впливу, що спричинило закриття деяких малих та середніх друкарень. Загальна ситуація в економіці прискорила процеси діджиталізації, тому певні сегменти потребують дедалі менше друкованих рекламних матеріалів. Наслідком цієї ситуації є злиття та поглинання або закриття деяких підприємств, що надають послуги з друку комерційної поліграфії.
Натомість зворотнім боком зміни ринкових умов стало зростання окремих сегментів поліграфії: збільшилися обсяги виготовлення етикеток, непогано почувається й сегмент пакування короткими накладами.
Та й чимало друкарень комерційного друку, які зробили ставку на автоматизацію, змогли адаптуватися до змін на ринку, запровадивши зміни у процесі проходження замовлень та змінивши структуру роботи.
Попередня серія ЦДМ для малих та середніх друкарень Konica  Minolta AccurioPress C3070/С3080 користувалася великим попитом споживачів: лише у Європі було продано 7000 ЦДМ цієї серії.
У Konica Minolta сповнені рішучості продовжити історію успіху з новою серією Konica Minolta AccurioPrint C4065/AccurioPress C4070/AccurioPress C4080.
Едоардо Коттічіні ототожнив ЦДМ Konica Minolta AccurioPress C4070/AccurioPress C4080 із поняттям «універсальність». Адже їхні визначальні риси:

  • автоматичне регулювання якості в режимі реального часу;
  • впорядковані робочі процеси;
  • можливість одержувати на виході готову друковану продукцію;
  • різноманітні вбудовані варіанти обробки відбитків;
  • можливість створити конфігурацію, потрібну будь-якому споживачеві (до 700 варіантів конфігурацій з використанням постдрукарських модулів провідних світових виробників).

Едоардо Коттічіні, провідний менеджер з професійного друку Konica Minolta Business Solutions Europe


МОЖЛИВОСТІ РОЗВИТКУ
ЦДМ нової серії характеризуються декількома визначальними рисами, що в комплексі сприяють розширенню та покращенню бізнесу власників устаткування Konica Minolta:
гнучкість (покращена швидкість реагування завдяки розширенню діапазона матеріалів для друку та їхньої обробки);
впорядкування/раціоналізація (завдяки простій у користуванні утиліті управління, можливості швидко обирати потрібний профіль паперу та вдосконаленим функціям автоматичного регулювання, машинами серії можуть керувати оператори без великого досвіду);
автоматизація (покращено функції автоматичного регулювання – корекція зображення та налаштування друку), з ЦДМ серії опціонально пропонується спеціальний датчик, який автоматично визначає тип паперу;
надійність (покращені функції корекції та перевірки в режимі реального часу та стабільніша якість друку).
Лінійка ЦДМ Konica Minolta AccurioPrint C4065/AccurioPress C4070/AccurioPress C4080 включає багатофункціональні ЦДМ середньої продуктивності, що мають передовий рівень автоматизації, прості у використанні та відкривають можливості для розширення вашого бізнесу. У ЦДМ серії застосовано чимало нових додатків для друку, недоступних для інших цифрових друкарських машин.
Лише уявіть собі, що одна ЦДМ дає змогу виконувати двобічний друк банерів, професійну постдрукарську обробку за один прогін, і все це з високою продуктивністю, чудовою якістю друку, автоматичним контролем якості у реальному часі.
Звичайно, ЦДМ нової серії можна оснастити інтелектуальним модулем якості IQ-501, який виводить узгодженість і точність реєстрації на новий рівень й покращує якість реєстрації зображень, а також управління кольором. Автоматизація, яку забезпечує IQ-501, також поширюється на калібровку та профілювання модулю друку. Крім того, ЦДМ Konica Minolta AccurioPrint C4065/AccurioPress C4070/AccurioPress C4080 легко інтегруються в різні програмні додатки з портфоліо, що робить бізнес клієнтів більш
економічним.
Отже, порівняно з ЦДМ попередньої серії Konica Minolta AccurioPress C3070/С3080 ЦДМ Konica Minolta AccurioPress C4070/AccurioPress C4080 надають власникам більшу операційну ефективність, сприяють розширенню бізнесу та запуску нових послуг у цифровому друці й, врешті-решт, створюють усі можливості для виготовлення друкованої продукції з додатковою цінністю та отримання нових джерел прибутку.


ПОЗИЦІОНУВАННЯ ЦДМ НОВІТНЬОЇ СЕРІЇ
Цікавим є позиціонування ЦДМ нової серії у розрізі всього портфоліо компанії для продуктивного друку (мал. 1). Зокрема, Konica Minolta AccurioPrint C4065 (66 А4/хв.), належать до сегменту Entry Level Color Production Printer (ELPP), AccurioPress C4070 (71 А4/хв.) є перехідною моделлю між ELPP та LPP (Light Production Printing), AccurioPress C4080 (81 А4/хв.) – типовий представник сегменту LPP.
У свою чергу, ЦДМ Konica Minolta AccurioPress С6085 (85 А4/хв.), Konica Minolta AccurioPress С6100 (100 А4/хв.) належать до сегменту MPP (Middle Production Printing), Konica Minolta AccurioPress C12000 (120 А4/хв.) та Konica Minolta AccurioPress С14000 (140 А4/хв.) – до сегменту HPP (High Production Printing).
Нову серію ЦДМ Konica Minolta позиціонує (табл. 1) для комерційних друкарень малого та середнього розміру, компаній, які надають послуги з підготовки документів до друку, друкарень зі спеціалізацією на прямих поштових відправленнях та транзакційному друці, внутрішньокорпоративних друкарень.

Малюнок 1. Позиціонування ЦДМ Konica Minolta для продуктивного друку

Саме категорії CRD (внутрішньокорпоративним друкарням) у Konica Minolta приділяють досить пильну увагу через кращі фінансові показники в сегменті офісного друку. Комерційні друкарні всіх розмірів, компанії, що надають виключно послуги цифрового друку та спеціалізовані виробництва з прямих поштових відправлень – теж досить важливі категорії замовників з огляду на позиціонування ЦДМ нової серії.

Таблиця 1. Цільовий ринок для ЦДМ лінійки Konica Minolta AccurioPrint
C4065/ AccurioPress C4070/AccurioPress C4080


11 НОВИХ МОЖЛИВОСТЕЙ
Порівняно з ЦДМ Konica Minolta AccurioPress C3070/С3080 устаткування лінійки Konica Minolta AccurioPrint C4065/AccurioPress C4070/AccurioPress C4080 має 11 нових можливостей.
Новий рівень роздільної здатності. ЦДМ лінійки Konica Minolta AccurioPrint C4065/AccurioPress C4070/AccurioPress C4080 друкують з більш високою роздільною здатністю 1200 х 2400 х 8 біт (еквівалент 3600х2400), ніж ЦДМ попередньої лінійки. Можливість друку із вищою роздільною здатністю реалізується шляхом використання 16-променевої друкувальної голівки LD (2400 dpi).
Вища роздільна здатність дає змогу ЦДМ лінійки задовольнити більш вишукані потреби у друці, також власники машин оновленої лінійки можуть розширити спектр друкованих виробів.
Технологія S.E.A.D. X. У ЦДМ серії Konica Minolta AccurioPrint C4065/AccurioPress C4070/AccurioPress C4080 використано технологію цифрової обробки зображень з активною адаптацією
растру S.E.A.D. X (Screen-Enhancing Active Digital Process), що в поєднанні з технологію ASIC для автоматичної обробки зображень забезпечує виняткову деталізацію зображень на відбитку, щоб гарантувати точне відтворення кольорів на максимальній швидкості.
Покращений шлях паперу. Моделі оновленої серії дають змогу задруковувати більш довгі аркуші паперу: у ЦДМ Konica Minolta AccurioPrint C4065/AccurioPress C4070/AccurioPress C4080 максимальний розмір паперу для двостороннього друку становить 864 мм (проти 762 мм у ЦДМ попередньої серії), а для одностороннього друку 1300 мм (проти 1200). Щоб реалізувати цю можливість, конструктори внесли певні зміни до машини (мал. 2).

Малюнок 2. Зміни, які було внесено до ЦДМ лінійки Konica Minolta AccurioPrint C4065/AccurioPress C4070/AccurioPress C4080, щоб збільшити довжину паперу для друку


Покращена підтримка фактурного паперу. У базовій комплектації ЦДМ лінійки Konica Minolta AccurioPrint C4065/AccurioPress C4070/AccurioPress C4080 запроваджено можливість обирати найкращій алгоритм растрування при роботі з фактурним папером. Коли користувач використовує папери зі складною структурою поверхні, на панелі управління відображаються вказівки, які допомагають користувачеві вибрати найкращі налаштування лініатури та роздільної здатності (мал. 3).

Малюнок 3. На панелі управління відображаються вказівки з оптимального вибору лініатури та роздільної здатності для найкращого відтворення зображень на рельєфному папері


У ЦДМ лінійки запроваджено новий режим оновлення тонера для роботи зі складними фактурними матеріалами, що також дає змогу покращити роботу зі складними матеріалами для друку.
Стандартний друк на конвертах. Також у стандартній комплектації ЦДМ лінійки Konica Minolta AccurioPrint C4065/AccurioPress C4070/AccurioPress C4080 передбачено можливість друку на конвертах. ЦДМ серії оснащено вдосконаленими модулями фіксації зображення, що дає змогу клієнтам друкувати конверти без додаткового оснащення (обирається тип паперу «Конверт», встановлюється режим «Низька швидкість»). При друці великих накладів виробник рекомендує використовувати модуль EF-107, що покращує фіксацію зображення при вищій швидкості та дозволяє друкувати конверти з вищою продуктивністю.

Таблиця 2. Порівняння продуктивності при друці на конвертах при використанні стандартного модуля фіксації зображення та спеціального модуля для фіксації зображення на конвертах


Інтелектуальний датчик визначення матеріалів для друку IM-101. ЦДМ лінійки Konica Minolta AccurioPrint C4065/AccurioPress C4070/AccurioPress C4080 підтримують «функцію виявлення носія», яка автоматично визначає тип паперу та його щільність. IM-101 – це автономний пристрій визначення матеріалів для друку, підключений до основного блоку через USB (мал. 4). За допомогою IM-101 користувач отримує дані про тип та щільність паперу, а також пропозиції щодо обрання оптимального профілю профілю.
Датчик IM-101 дає змогу визначити такі типи паперу:
• звичайний папір;
• тонкий папір;
• глянцевий/матовий папір.
У ЦДМ лінійки Konica Minolta AccurioPrint C4065/AccurioPress C4070/AccurioPress C4080 стандартно завантажується близько 300 профілів паперу, здебільшого тих, що поширені на ринку, але й паперів для спеціального застосування – наприклад, водостійких або текстурованих.
Отже, навіть під час друку на марках паперу, які використовуються не досить часто, або спеціальному папері можна застосувати відповідний профіль паперу, що допомагає зменшити кількість помилок та покращити якість друку. У табл. 3 наведено дані щодо зміни кількості профілів та типів паперу у попередній серії ЦДМ
та у серії Konica Minolta AccurioPrint C4065/AccurioPress C4070/AccurioPress C4080.

Таблиця 3. Зміна кількості профілів та типів паперу у серії ЦДМ Konica Minolta AccurioPress C3070/С3080 та у серії Konica Minolta AccurioPrint C4065/AccurioPress C4070/AccurioPress C4080


Покращена реєстрація лиця та звороту. У лінійці Konica Minolta AccurioPrint C4065/AccurioPress C4070/AccurioPress C4080 запроваджено додаткові можливості з покращення реєстрації лиця та звороту під час двостороннього друку за допомогою функції Chart Creation («Створення діаграми»). Тепер під час дуплексного друку
користувач ЦДМ може усунути спотворення зображення, використавши спеціальні таблиці автоматичної реєстрації на основі фактично надрукованих зображень, та запобігти ненавмисному зсуву зображення.
Нові контролери. Для машин лінійки Konica Minolta AccurioPrint C4065/AccurioPress C4070/AccurioPress C4080 компанія пропонує два нові вбудовані контролери KM – IC-609 для AccurioPress C4070 і C4080 – IC-607 для AccurioPrint C4065. Крім того, Konica Minolta пропонує можливість оснащення ЦДМ лінійки двома новітніми кон-
тролерами Fiery – IC-317 для AccurioPress C4070 і C4080 та IC-419 для AccurioPrint C4065/AccurioPress 4070/AccurioPrintC4080.
Konica Minolta покращила швидкість власних контролерів IC 609/607, у порівнянні з ЦДМ попередньої лінійки, під час обробки зображень із високою роздільною здатністю та інших даних.
Швидкість було збільшено за рахунок встановлення спеціального процесора та більшої ємності пам’яті. Економити час на налаштування та управління завданнями принтера користувачам дають змогу нові функції AccurioPro Print Manager.
У свою чергу, контролер IC-317 забезпечує розширене управління завданнями й автоматизацію робочого процесу. Fiery® IC-317 знижує витрати на робочу силу, скорочує час виконання робіт і зводить до мінімуму помилки та відходи. Підтримка провідних в галузі форматів друку змінних даних (VDP) полегшує рентабельне виробництво індивідуальних короткострокових завдань.
Натомість вбудований Fiery® IC-419 поєднує доступність, універсальне управління кольором, а також широкий спектр функцій безпеки. Із цим контролером цифрові друкарські машини новітньої серії забезпечують дійсно професійні результати друку.
Нові фінішні опції. Додатково до буклетмейкера, секцій скріплення скобою, шиття та кріплення на пружину, в новій серії ЦДМ може опціонально використовуватися перший в світі модуль Konica Minolta TU-510 для обрізки полів банерів, буклетів, матеріалів прямої поштової розсилки та візитівок. Раніше він міг встановлюватися лише в ЦДМ AccurioPress C14000.

Малюнок 4. Модуль Konica Minolta TU-510 дає змогу створювати складні професійні документи, готові до виправлення клієнтам друкарні, автоматизувати виготовлення стандартних завдань друку (візитки, буклети, поштівки, матеріали прямої поштової розсилки та рекламні банери)

Таблиця 4. Основні опції, якими можуть оснащуватися ЦДМ нової серії та їхнє призначення


При використанні модуля Konica Minolta TU-510 у ЦДМ лінійки Konica Minolta AccurioPrint C4065/AccurioPress C4070/AccurioPress C4080 встановлюються блок для різання листів у напрямку руху та блок для різання листів у поперечному напрямку. Комбінуючи ці можливості, можна обрізати папір з чотирьох боків, що дає змогу отримувати вироби розміром візітівки, бігувати та перфорувати аркуші, отримувати з формату SRA3 два аркуші ф. А4.
Цей фінішер забезпечує вбудовану різку та розрізання документів, які на виході можна пакувати та відправляти споживачам. Крім того, TU-510 має можливість подавати повністю обрізані та сфальцьовані довгі аркуші до 1300 мм у вихідний лоток для реалізації інтегрованого робочого процесу високого рівня.
Застосування модуля TU-510 дає змогу створювати складні професійні документи, готові до відправлення клієнтам друкарні, автоматизувати виготовлення стандартних завдань друку (візитівки, поштівки та рекламні банери). Цей модуль легко інтегрується з іншими вбудованими фінішерами для виробництва блоків з різним типом скріплення, документів з перфорацією. Новий фінішер TU-510 пропонує розширені можливості з автоматизації доставки обрізаних брошур, листівок, поштівок, візитівок безпосередньо у вихідній лоток.
Користувач ЦДМ Konica Minolta AccurioPrint C4065/AccurioPress C4070/AccurioPress C4080 може додатково придбати другий приймальний лоток LS-507. Це дає змогу безперервно працювати з великими обсягами паперу. Папір автоматично виводиться за межі накопичувача великої ємності: коли кількість паперу у лотку 1 досягне заздалегідь визначеної цифри, він буде доставлений у лоток 2 у режимі очікування під лотком 1.


Покращені міцність та надійність. У Konica Minolta AccurioPrint C4065/AccurioPress C4070/AccurioPress C4080 додано функцію нагадування про необхідність очищення (після друку певної кількості копій на панелі управління основного блоку відображається нагадування очистити коротрон заряду). Це можна зробити, дотримуючись інструкцій, що відображаються на панелі керування.

Додаткові можливості інтелектуального модуля Konica Minolta IQ-501. Ексклюзивна система Konica Minolta IQ-501 Intelligent Quality Care, крім автоматичного налаштування кольору та приводки в реальному часі, створення колірних профілів, передає результати діагностування якості зображень у систему CS (CSRA) для віддаленого аналізу сервісним інженером.

Таблиця 5. Базові технічні характеристики ЦДМ Konica Minolta AccurioPrint C4065/AccurioPress C4070/AccurioPress C4080


СТВОРЕНО ДЛЯ ВАШОГО БІЗНЕСУ
Отже довгоочікувані ЦДМ серії Konica Minolta AccurioPrint C4065/AccurioPress C4070/AccurioPress C4080 – інструмент, що забезпечує власнику максимальний зиск від вкладених інвестицій.
Високі швидкість, продуктивність і тривалість часу безвідмовної роботи, скорочений термін виконання робіт, гнучкість у роботі з носіями 360 г/м2, можливість роботи з листами до 1300 мм, покращення роботи з фактурним папером – все це визначальні риси ЦДМ новітньої серії.
Оскільки ЦДМ нової лінійки мають безліч функцій автоматичного управління та налаштування кольору – робота оператора максимально спрощена, що звільняє більше часу для підготовки інших завдань для друку. Інтелектуальний модуль IQ-501 гарантує, що якість друку автоматично встановлюється, контролюється та
постійно коригується.
А можливість вбудувати професійні модулі для постдрукарської обробки дають змогу створювати готові вироби одним натисканням на кнопку.

Наприкінці грудня у шоу-румі Konica Minolta Ukraine за адресою м. Київ, вул. Смольна, 9 встановлено нову Konica Minolta AccurioPress С4070 із багатьма додатковими можливостями та післядрукарськими модулями.
Всі охочі можуть ознайомитися з можливостями ЦДМ нової серії.