Глобальна пандемія коронавірусної хвороби внесла значні зміни у діяльність багатьох компаній різних галузей економіки. Не стала винятком і Konica Minolta Ukraine. Від початку карантину в компанії запроваджено низку змін, спрямованих на поліпшення обслуговування із дотриманням усіх вимог щодо захисту здоров’я власних співробітників і клієнтів.

Про важливі зміни у роботі Konica Minolta Ukraine та пріоритетні напрями розвитку компанії у часи глобальної економічної кризи нам розповіли Людмила Зимбович, продукт-менеджер із професійного друку Konica Minolta Ukraine, та керівник відділу технічної підтримки напряму професійного друку Konica Minolta Ukraine Сергій Базиленко.

 

Віртуальний шоурум

Під час жорсткого локдауну представництва Konica Minolta у деяких країнах взагалі не працювали протягом трьох місяців. Офіс Konica Minolta Ukraine функціонував у досить обмеженому режимі. Проте за цей час вдалося запровадити деякі суттєві зміни, спрямовані на поліпшення внутрішньої структури українського підрозділу компанії.

Найбільше досягнення – поява віртуального шоуруму (Virtual Showroom), де представлено багато можливостей для інтерактивного вивчення сучасного друкарського устаткування. У такий спосіб компанія забезпечує цілісність взаємодії з клієнтами в умовах нової реальності.

 

Віртуальний шоурум (Virtual Showroom) Konica Minolta

 

Для огляду продукції у віртуальному демозалі клієнту Konica Minolta потрібно зареєструватися на спеціальній сторінці сайту. Далі представник компанії генерує і передає клієнту посилання для здійснення зв’язку через Microsoft Teams чи інший месенджер з відеозв’язком.

Разом із фахівцем Konica Minolta кожен клієнт може зробити 3D-тур шоурумом, де представлено друкарське обладнання. Під час такої презентації представник компанії забезпечує голосовий супровід, демонструє устаткування та відповідає на запитання. Водночас відвідувач віртуального демозалу може переглядати галереї зразків друкованої продукції та отримувати детальну інформацію про кожну модель друкарських машин.

Крім цього, у шоурумі доступна можливість віртуального запуску машин із анімованим рухом паперу, а також інтерактивним відображенням друку чорнилами різних кольорів, рівня завантаження паперу та способів укладання готової друкованої продукції.

У віртуальному демозалі для огляду доступно три рішення Konica Minolta:

  • ЦДМ для промислового рулонного друку етикетки Konica Minolta AccurioLabel 230;
  • високопродуктивні ЦПМ Konica Minolta AccurioPress C14000;
  • обладнання для струменевого УФ-друку формату B2 + AccurioJet KM-1e.

У перспективі компанія планує віддалено демонструвати й інші продукти. «Правила гри змінилися, і деякі, можливо, назавжди. Тому ми створили віртуальний демозал. Це новий спосіб онлайн-презентації продуктів, який уже отримав перші позитивні відгуки клієнтів в Європі та активно розвиватиметься надалі, – відзначає Людмила Зимбович. – При цьому ми, як і раніше, віримо в силу міжособистісних стосунків та переваги живого спілкування. Нашою основною метою залишається партнерство з клієнтами незалежно від того, які інструменти для цього використовуються».

Крім того, у компетент-центрі струменевого друку в Братиславі компанія пропонує віртуальні демонстрації у прямому ефірі, під час яких клієнти можуть ознайомитися з продукцією за допомогою двосторонньої камери та поспілкуватися зі спеціалістами Konica Minolta.

 

Людмила Зимбович, продукт-менеджер із професійного друку Konica Minolta Ukraine

Реальна платформа

Безперечно, у період пандемії пошук нових шляхів взаємодії з клієнтами набув особливого значення. Втім, на думку Людмили Зимбович, перехід від особистих до віртуальних контактів із клієнтами може виявитися серйозною проблемою, оскільки очевидно, що очні демонстрації більш дієві. Адже друкарське обладнання дороге, і клієнти мають бути впевнені, що не купують «кота у мішку». Саме тому, попри певні карантинні обмеження, Konica Minolta Ukraine вирішила розширити парк устаткування в демозалі. До того ж змінився сам підхід до його презентації.

Рулонна ЦДМ Konica Minolta AccurioLabel 230 з фінішером для рулонної висічки з функцією видалення облою Scorpio 35 SCR35

Відтепер у шоурумі постійно перебуватиме Konica Minolta AccurioLabel 230, що зробила справжній фурор на ринку й стала беззаперечним лідером у сегменті індустріального цифрового друку в Україні. «Ми розуміємо, що потенційним клієнтам важливо бачити повний цикл процесу виробництва – від завантаження макету до отримання готової етикетки в рулоні. Саме тому ми готові демонструвати їм обладнання Konica Minolta AccurioLabel 230, програмне забезпечення для підготовки макетів AccurioPro Label Impose, яке формує завдання для друку на рулонному устаткуванні, та фінішер для рулонної висічки з функцією видалення облою Scorpio 35 SCR35 італійської компанії SLR», – говорить Людмила Зимбович.

 

AccurioPro Label Impose

Щоб успішно оптимізувати процеси виготовлення коротких накладів етикетки, друкарні потрібно максимально автоматизувати процеси підготовки завдання до друку. Не менш важливо забезпечити економне використання матеріалів для мінімізації відходів під час виробництва.

AccurioPro Label Impose – ефективний інструмент для вирішення цих завдань. До того ж, це програмне забезпечення може готувати PDF-файли для підготовки висічних штампів, а його інтеграція з рулонною ЦДМ AccurioLabel 230 гарантує оператору зручність і простоту підготовки завдань для друку етикетки.

Функціонал AccurioPro Label Impose:

  • підготовка рапортів на полотно для друку;
  • обробка завдань зі змінними даними;
  • підготовка спуску під потрібний рапорт;
  • встановлення відступів по вертикалі та горизонталі;
  • автоматизована секція поздовжнього різання;
  • додавання стандартних або призначених для користувача приводних міток;
  • автоматичний або ручний спуск завдання на полотно;
  • комбінування кількох дизайнів в одному спуску;
  • створення PDF під операції фінішної обробки на основі окремих шарів файлу дизайну.

 

ЦДМ Konica Minolta AccurioPress C4070 із нової лінійки Konica Minolta AccurioPress C4080

Також найближчим часом у шоурумі буде інстальовано нову ЦДМ Konica Minolta AccurioPress C4070 із нової лінійки Konica Minolta AccurioPress C4080.

Останні кілька років у демозалі постійно була ЦДМ Konica Minolta AccurioPress C3080P з різними фінішними рішеннями. Але у грудні лінійку машин Konica Minolta середньої потужності було повністю оновлено, й відтепер до ЦДМ Konica Minolta AccurioPress C4070 буде підключено той самий набір фінішних функцій, що й до AccurioPress C3080P. Адже більшість фінішного та опціонального устаткування Konica Minolta сумісна з усіма лінійками кольорового та монохромного обладнання. AccurioPress C4070 обов’язково буде оснащено інтелектуальним модулем IQ-501 та Auto Inspection Technology.

 

IQ-501 від Konica Minolta – це інноваційне рішення, розроблене для друкарень, які прагнуть перевершити конкурентів. За допомогою IQ-501 можна:

  • автоматизувати процеси реєстрації аркуша та контроль положення зображення на його лицьовій і зворотній сторонах;
  • здійснювати контроль і підлаштування кольору;
  • робити автоматичне колірне калібрування ЦДМ;
  • створювати профілі друку для конкретних носіїв.

Усе це дає змогу знизити навантаження на оператора, мінімізувати відходи друку та підвищити продуктивність роботи.

 

Цікава деталь: кожна нова лінійка машин Konica Minolta має своєрідну кодову назву для внутрішнього використання, якою часто послуговуються і клієнти. Раніше устаткування називали на честь відомих митців – Degas, Chagall. Нове ж обладнання отримало свої назви від дерев: Konica Minolta AccurioPress 12000/14000 – Сypress (кипарис), а AccurioPress C4080/С4070/С4065 – Rosewood (червоне дерево).

 

Auto Inspection Technology (AIT) – ще одна інновація в інтелектуальній системі контролю якості IQ-501.

AIT перевіряє кожен окремий друкований аркуш і гарантує, що до накладу потраплять лише ті аркуші, які відповідають суворим стандартам якості.

Автоматична звітність доступна через веббраузер, а всі завдання з повторного друку генеруються автоматично. AIT підтримує серію продуктивних ЦДМ AccurioPress та всі оздоблювальні модулі, зокрема, з виготовлення книжок і брошур.

Застосування AIT підвищує продуктивність ЦДМ і виключає потребу ручного контролю та втручання. Це дає змогу зменшувати витрати, заощаджувати час і створювати додаткову цінність для поліграфічного бізнесу та клієнтів компанії.

 

MGI JETVarnish 3D One

Чудові роботи, оздоблені на обладнанні MGI, щоразу вражають красою та оригінальністю. Багато користувачів уже добре знають цю технологію та залюбки розміщують замовлення у клієнтів Konica Minolta Ukraine на цей тип робіт. Наразі в Україні інстальовано вже 3 машини MGI Jetvarnish 3DS&Foil-S: у київській компанії «Карбон Сервіс», харківській друкарні «Мадрид» та запорізькій компанії «Копір центр».

MGI JETVarnish 3D One – зменшена версія MGI Jetvarnish 3DS&Foil-S, без секції фольгування, виконує оздоблення лаком

З огляду на це, ще одна новинка у демозалі Konica Minolta Ukraine – MGI JETVarnish 3D One. Ця зменшена версія MGI Jetvarnish 3DS&Foil-S без секції фольгування виконує оздоблення лаком. Принцип демонстрації обладнання той самий – повний цикл виробництва на місці. Відтепер можна надрукувати макет на ЦДМ Konica Minolta AccurioPress C4070 і відразу оздобити його на MGI JETVarnish 3D One за умови наявності готових макетів для друку і оздоблення.

 

Софт усьому голова

У шоурумі Konica Minolta Ukraine представлено програмне забезпечення для розширення функціональності продуктивних систем друку та деяких офісних машин AccurioPro Flux. Це софт для автоматизації робочих процесів у SRD-центрах (Sustainable Research & Development Center), який спрощує роботу операторів. 

AccurioPro Flux – рішення, що складається з трьох основних елементів:

AccurioPro Flux Essential, AccurioPro Flux Premium і AccurioPro Flux Ultimate.

Модуль AccurioPro Flux Essential відповідає за додрукарську підготовку, запуск замовлення до друку й керування чергою завдань. Робота починається з налаштування каталогу паперів на контролері машини. Потім потрібно імпортувати каталог у програму й автоматизувати вибір лотків, вибираючи тип паперу при запуску завдання в роботу.

При цьому не треба встановлювати налаштування друку вручну для кожного завдання. Замість цього можна зберігати комбінації налаштувань друку, включаючи спуск шпальт для різних продуктів (брошури, візитівки тощо). Є можливість корегувати готові файли, що вже стоять у черзі друку: змінювати порядок сторінок, додавати сторінки зі сторонніх файлів PDF або вставляти порожні шпальти.

У програмі передбачено алгоритм автоматичного запобігання браку, пов’язаного з помилками у файлах клієнта. При імпорті всі документи перевіряються за такими критеріями: наявність шрифтів, роздільна здатність у файлі та прозорості.

AccurioPro Flux Essential дає змогу налаштувати фільтр для перегляду завдань лише для певного друкувального пристрою або отримані від одного з учасників. Крім того, можна оптимізувати витрати на друк, об’єднуючи обладнання в кластери. Черга друку в цьому випадку розподілятиметься рівномірно на всі принтери в межах одного кластера з урахуванням індивідуальних швидкісних характеристик кожної машини. Можна також задіяти алгоритм автоматичного розподілу сторінок завдання між кольоровими та монохромними друкарськими машинами. AccurioPro Flux Essential дає змогу інтегрувати в кластери обладнання не лише від Konica Minolta, а й інших виробників.

AccurioPro Flux може створювати до 100 гарячих папок і віртуальних принтерів. У разі використання гарячих папок усі внутрішні клієнти принт-центру можуть завантажувати завдання в папки з попередньо встановленими налаштуваннями. Після цього завдання автоматично готуються до друку, і замовлення запускається в роботу без участі оператора.

 

ППринципова схема робочого сценарію при інсталяції AccurioPRO Flux Premium

 

Модуль AccurioPro Flux Premium відповідає за повну автоматизацію замовлення та спільну роботу кількох операторів в одній друкарні.

 

Схема управління робочими потоками при використанні AccurioPro Flux Ultimate

 

AccurioPro Flux Ultimate – доповнення у вигляді онлайн-магазину. Клієнти друкарні можуть легко оформлювати замовлення на друк онлайн у режимі 24/7. Рішення оптимізовано з урахуванням вимог комерційних друкарень, які обслуговують компанії (B2B), а також внутрішніх друкарень громадських установ, університетів і корпорацій.

 

AccurioPro Variable Data

Сучасний світ вносить свої корективи у роботу брендів, тому програмні рішення здебільшого задовольняють запити користувачів. Нещодавно компанія запропонувала софт для друку змінних даних під новою торговельною маркою AccurioPro Variable Data Printing, який також демонструється у демозалі Konica Minolta Ukraine.

 

Плагін AccurioPro Variable Data, який дає змогу легко додавати змінні дані в будь-який документ InDesign, залишаючи користувачеві вибір формату джерела даних і підсумкових файлів

Konica Minolta представила новий плагін AccurioPro Variable Data, який дає змогу легко додавати змінні дані в будь-який документ InDesign, залишаючи користувачеві вибір формату джерела даних і підсумкових файлів. Програмний модуль може швидко інтегрувати великий текст, зображення або цілі сторінки з джерел структурованих даних. При цьому процес друку повністю підтримується ЦДМ Konica Minolta та інших виробників. 

AccurioPro Variable Data має просте меню і дає змогу розташовувати текст по контуру кривої лінії та навколо ілюстрації, створювати багатосторінкові матеріали, ефекти тіні та прозорості. AccurioPro Variable Data містить такі модулі:

  • CopyFit із розширеними можливостями швидкої адаптації тексту, якщо він занадто довгий для області верстки;
  • правил обробки;
  • спуску шпальт;
  • роботи з одно- та двовимірними штрих-кодами;
  • автоматизації.

Konica Minolta пропонує дві версії ПЗ AccurioPro Variable Data: Essential і Premium.

Економ-версія Essential із широким набором функцій та можливістю обробки великої кількості записів джерел даних містить CopyFit, модулі правил та спуску шпальт і дає змогу створювати багатосторінкову продукцію зі змінними даними у форматі PDF або PDF/VT.

Професійна версія програми Premium містить увесь функціонал версії Essential, оптимізовані функції виведення готової продукції, а також інші розширені можливості, зокрема, заповнення даними майстер-сторінок, вбудовування змінних даних і тегів «style», підтримку додаткових форматів змінних даних.

 

Найцінніше – це живе спілкування

Поліграфісти, що приїжджають в Konica Minolta Ukraine на демо, намагаються надрукувати найскладніші замовлення й часто беруть компанію «на слабо». Надскладні плашки, градієнти, сірі та фіолетові відтінки, друк на найрізноманітніших матеріалах…

Konica Minolta Ukraine в таких випадках майже завжди йде назустріч клієнтам, навіть якщо є певні обмеження за технічною документацією, за винятком випадків, що можуть спричинити вихід устаткування з ладу. При цьому фахівці компанії завжди пропонують оптимальне альтернативне рішення.

Клієнти прагнуть отримати інсайти безпосередньо від представників вендора, бо кожен фахівець компанії-постачальника цифрового обладнання володіє більшим обсягом інформації, ніж власники друкарень. Відповідно, Konica Minolta Ukraine прагне, щоб у шоурумі було представлено якомога більше різноманітного обладнання, щоб фахівці могли побачити не лише ЦДМ, яка їх безпосередньо цікавить, а й увесь парк наявного устаткування та програмного забезпечення для різних напрямів діяльності у поліграфічній галузі.