За презентацією, що відбулася під гаслом Dreams In. Print Out («Роздрукуй мрію»), стежило понад 1600 глядачів по всьому світу.

Компанія оголосила про цілих 9 нових продуктів та вдосконалень для поточних пристроїв й зробила фокус на трьох основних аспектах:

  • розширення бізнесу за рахунок нових можливостей, в т.ч. за рамки традиційного друку CMYK;
  • підвищення продуктивності за допомогою автоматизації;
  • захист і прискорення повернення інвестицій.

 

Xerox Baltoro ™ High Fusion Inkjet Press – новий щабель розвитку струменевого друку

Рік тому Xerox представив струменеву ЦДМ Xerox Baltoro ™ High Fusion Inkjet Press зі швидкістю двобічного друку 300 зображень на хвилину. Відтепер ця ЦДМ має додаткову опцію — Color Accelerator (система з додаткових модулів сушіння й охолодження). Ця опція, дію якої демонстрували в Центрі науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт у Рочестері уможливлює друк чорнилами High Fusion на звичайному крейдованому папері щільністю до 300 г/м2 без праймера.

З 2021 р. Color Accelerator можна буде встановлювати на ЦДМ Xerox Baltoro ™ High Fusion Inkjet Press, що вже працюють у друкарнях. Нові покупці Baltoro HF зможуть розмістити замовлення з 15 грудня 2020 р., а отримати ЦДМ у 1 кв. 2021 року.

 

Xerox BaltoroHigh Fusion Inkjet Press з опцією Color Accelerator – на схемі помітні дві сушарки та система охолодження

 

Опція Color Accelerator робить струменевий друк вигідним для додаткових прибуткових застосувань та суттєво розширює можливості використання ЦДМ: друк на крейдованому папері листівок, обкладинок журналів і каталогів, рекламних вкладень і вклейок, матеріалів для прямих поштових розсилок тощо.

Ще одна «фішка» ЦДМ Xerox Baltoro ™ High Fusion Inkjet Press — технологія Automated Intelligence Upgrade, яка автоматизує обслуговування ЦДМ, скорочує витрату чорнила на очищення голівок і компенсує засмічені сопла, зменшуючи час безвідмовної роботи та збільшуючи продуктивність, забезпечуючи стабільну та надійну якість. Розробники технології стверджують, що витрата чорнил на Xerox Baltoro ™ High Fusion Inkjet Press на очищення голівок на 50% нижче, ніж у найближчого конкурента.

На презентації демонструвалися зразки з високим сумарним фарбовим покриттям, видрукувані на крейдованому папері на Xerox Baltoro ™ High Fusion Inkjet Press, устаткуванні для друку сухим тонером та офсетному устаткуванні. «Ви не зможете їх відрізнити», — стверджує розробник...

Отже, Xerox Baltoro ™ High Fusion Inkjet Press – це крок до переосмислення ринку струменевих принтерів, — стверджують аналітики Xerox. Враховуючи співвідношення розміру та вагу, енергоспоживання конкуруючих пресів, Xerox Baltoro ™ High Fusion Inkjet Press пропонує найнижчу загальну вартість володіння (TCO), залишаючись єдиною масштабованою та з гнучким налаштуванням платформою у своєму класі.

 

Низка покращень в сегменті електрографії сухим тонером

Нові можливості флагмана лінійки. На презентації повідомили про велику кількість інновацій для електрографічних тонерних ЦДМ. Для шестифарбової Xerox® Iridesse® Production Press на додачу до вже існуючих спеціальних тонерів («золотий», «срібний», білий і прозорий) розроблено новий флуоресцентний рожевий тонер.

Фактично, Xerox пропонує найширшу з-поміж операторів ринку цифрового друку палітру додаткових кольорів, найкращі ефекти металізації та створення додаткових відтінків, найширші можливості декорування відбитків. Ці можливості дають змогу провайдерам друку диференціювати послуги та пропонувати клієнтам вражаючі дизайни та вдосконалення.

Для Xerox® Iridesse Production Press на додачу до вже існуючих спеціальних тонерів («золотий», «срібний», білий і прозорий) розроблено новий флуоресцентний рожевий тонер

 

Рожевий флуоресцентний тонер для Xerox® Iridesse® Production Press постачатиметься з березня 2021 року. Модуль подачі XLS Automatic Feeding Kit для Xerox® Iridesse Production Press вже доступний для замовлення по всьому світу.

Крім того, для Xerox® Iridesse® Production Press створено модуль подачі довгих носіїв XLS Automatic Feeding Kit на 250 аркушів.

 

Оновлення популярної лінійки. На зміну легендарним моделям Xerox® Versant 180 Press та Xerox® Versant 3100 Press, які поки що можна придбати, поступово прийдуть Xerox® Versant 280 Press та Xerox® Versant 4100 Press з додатковими функціями автоматизації.

Xerox® Versant 280 Press друкує на папері щільністю до 400 г/м2, а з опцією максимальної продуктивності на будь-яких матеріалах (All Stocks at Rated Speed) робить це на повній швидкості 80 стор./хв. Також для Xerox® Versant 280 Press доступна опція Xerox Adaptive CMYK + Kit, що дає змогу замінювати стандартний набір тонерів CMYK на два інших набори, що включають білий, прозорий, «золотий», «срібний» або флуоресцентні кольори CMY. Відтепер клієнти компанії за допомогою набору Adaptive CMYK + Kit зможуть надрукувати мільйони спеціальних кольорів.

А до комплекту постачання нового Xerox® Versant 4100 Press зі швидкістю друку до 100 стор./хв., який тепер також друкує на матеріалах щільністю до 400 г/м2, входить ще й система Xerox PredictPrint Media Manager, що завдяки використанню штучного інтелекту автоматично ідентифікує носії для друку, полегшує роботу з різними матеріалами та забезпечує вірні налаштування ЦДМ. Користувачі просто сканують штрих-код, поміщають папір до лотку та за допомогою майстра налаштування здійснюють процес оптимізації друкарської машини.
Отже, ця можливість суттєво підвищує загальну продуктивність ЦДМ, прискорюючи перехід до друку на іншому матеріалі. Xerox PredictPrint Media Manager можна також опціонально додати до Xerox® Iridesse® Production Press (цю послугу можна замовити вже з 1 грудня 2020 р.).

Терміни початку замовлень Xerox® Versant 280 Press і Xerox® Versant 4100 Press з ПЗ PredictPrint Media Manager, які вже випускаються, залежать від обраних каналів продажів і регіону.

 

Xerox® Versant 4100 Press

 

Монохром з магнітом. Торік клієнти Xerox видрукували понад 35 млрд відб. на пристроях лінійки Xerox® Nuvera®. На цій презентації в лінійці Xerox® Nuvera® компанія представила дві нові моделі — Xerox® Nuvera® 157 MX Production System (157 зображень ф. А4 на хвилину) і тандемну Xerox® Nuvera® MX Perfecting Production System для двобічного досить швидкісного друку (314 зображень ф. А4 на хвилину).

Для обох моделей реалізовано опцію друку магнітним тонером (MICR), для захисту й автоматизованої обробки фінансових документів, банківських розрахунків та державних чеків. 

Нові моделі Nuvera® можна замовити з 1 грудня 2020 року.

 

Компактна альтернатива! Також оголошено про випуск компактного (лише 1 м2) кольорового спеціалізованого принтера формату SRA3 з білим кольором Xerox Versalink C8000W, що став альтернативою принтерам Oki Pro9542 з білим кольором.

 

Xerox Versalink C8000W

 

Швидкість Xerox Versalink C8000W — 45 стор./хв., макс. формат матеріалу — 320x1320,8 мм, діапазон щільності — 64-300 г/м2. Використовуючи білий тонер в якості основи для чорних, кольорових та прозорих матеріалів, ЦДМ здатна наносити поверх нього привабливі зображення за допомогою блакитного, пурпурного та жовтого тонерів та створювати яскраву й ефектну продукцію на кшталт меню, конвертів, етикеток, «термотрансферів» тощо.

Трейсі Козіол, старший віце-президент з глобальних пропозицій Xerox

«Друк з додатковими можливостями — це сегмент, що зростає у галузі найшвидше, і Xerox пропонує найширший набір рішень, що дають змогу клієнтам підвищити якість послуг у своєму бізнесі. Нові технології та функції, які ми представляємо на ринку, розширюють можливості та потенціал існуючих пристроїв. Водночас, представляючи нові товари, ми задовольняємо потреби друкарень у більших обсягах та друці з використанням розширених кольорових палітр».

 

Вдосконалення, що мають підвищити продуктивність друкарської галузі

Представники компанії повідомили про розширення можливостей програмного забезпечення для управління друком Xerox FreeFlow Core 6.0 – у ньому з’явився додаток Beyond CMYK для спрощення роботи з додатковими кольорами та процесу цифрового ошляхетнення друкованих відбитків. FreeFlow Core 6.0. використовує заздалегідь побудовані робочі алгоритми для беззупинного нанесення додаткових кольорів, без спотворення вихідного файлу.

Й нарешті «поверненням до витоків для спрощення дизайну, маркетингу та друку робіт з кольорами, що виходять за рамками CMYK», за висловом її творців, стала Xerox Genesis Initiative. В рамках цієї ініціативи користувачам пропонуються:

  • керівництва з дизайну, підготовки до друку та ціноутворення;
  • спеціальний сайт;
  • навчальні відео;
  • набори промозразків;
  • семінари.

У цих навчальних матеріалах враховано особливості різних пристроїв Xerox, здатних використовувати додаткові кольори.

Удосконалення цифрового друку Xerox мають на меті підвищити прибутковість галузі й дати змогу друкарням виготовляти продукцію з більшою доданою вартістю та диверсіфікувати свою діяльність. Технології Xerox надають клієнтам декілька варіантів розширення бізнесу та збільшення прибутку.

Згідно з доповіддю Keypoint Intelligence, очікується, що вдосконалення цифрового друку принесе $25 млрд на рік і збільшить доходи друкарів на 50-400%.

 


Мерібет Гілберт, віце-президент та генеральний менеджер Xerox Manufacturing

«Нові продукти та функції Xerox підтримують наших клієнтів у їхньому прагненні до диверсифікації та розширенні спектру послуг. Споживачі знають, що можуть розраховувати на інновації Xerox, які відповідають їхнім бізнес-потребам».