Як стало відомо, йдеться про передачу... адмінприміщення по вул. Незалежності, 80 (адміністративний будинок, де розташовані районна та міська ради, райдержадміністрація, редакція районної газети), і комплексу будівель у Бобринці по вул. Соборна, 78 (районна друкарня).

Своє заперечення щодо передачі в Кетрисанівську сільраду об’єктів, розташованих у Бобринці, відразу висловив міський голова. Він назвав це рішення незаконним та повідомив, що готуються відповідні судові позови. Голова також наголосив, що й адмінприміщення, й комплекс будівель є спільною власністю територіальних громад міста і сіл району, а не однієї Кетрисанівської сільради.

А як бути з комунальним підприємством районної ради «Дім Бобринець»? Куди чи кому передадуть його? Та й взагалі — яка причина такої раптової передачі? Не приховують свого обурення й багато місцевих громадських активістів.

Про «позачергову передачу» ніхто не повідомив і ТОВ «Бобринецьке РВО «Новий день» (газета «Честь хлібороба»), яке в комплексі будівель відповідно до рішень ради майже десять років здійснює друкарську справу та зберігає комплекс, зокрема і від руйнації. Виробництво тут тепер треба «позачергово» припиняти, а працівників, задіяних на ньому, — «позачергово» звільняти?! В офіційно встановлені терміни треба розривати й договірні умови з партнерами. Так депутати тихцем і нашвидкуруч «подбали» про місцеве виробництво і робочі місця. Територія комплексу будівель, в т. ч. — двоповерхове приміщення на розі Соборної та Паркової кілька років поспіль були мало задіяні, адже в паперово-бланковій продукції в часи сучасних технологій потреби майже немає.

У 2017 році керівництво РВО «Новий день» зверталося до райради з проханням передати комплекс в оренду відповідно до Закону про реформування комунальних ЗМІ, але отримали відмову. Об’єкт виставили на «аукціон», але в оренду його ніхто не взяв. Тож аби спритні ділки не розтаскали комплекс по шестерні й цеглині, його передали редакційному об’єднанню на зберігання, так би мовити — до кращих часів.

Бобринецька районна друкарня нині єдина діюча з усіх районних друкарень Кіровоградщини. Подібних немає вже ні в Олександрії, ні в Знам’янці, ні в Світловодську... Старе, але добротне обладнання, передане колись колективом на чолі з колишнім директором Олександром Скнарою, який заслуговує на велику повагу, і тепер працює. Тут багато років незмінно друкується й газета «Честь хлібороба», на відміну від інших газет області, які друкуються або в Кропивницькому, або в Черкасах, або в Кривому Розі чи інших великих містах. В районі ж це, по суті, — єдине промислове підприємство, де хоч щось виготовляється.

Чи освоїть Кетрисанівська сільрада специфіку друкарської справи? Навряд. Після акту-передачі унікальну друкарню, вірогідно, теж знищать. Що з’явиться на її місці: чергові склади-ангари, перевалочна база, якийсь маєток чи територія традиційно заросте чагарниками та обліпиться смітниками — нині невідомо.

От такий собі «дарунок» до свята зробила районна влада і районні депутати жителям міста й Бобринецькій ОТГ. Такий «слід на землі» залишає по собі остання районна рада Бобринецького району.