Докторесо Пронотто, для початку поставлю вам дещо банальне запитання: як у вас справи?
Сабріна Пронотто: Банальність іноді дозволяє нам повернутися з небес на землю. Але в мене все гаразд, дякую.
Smyth стала однією з перших компаній (якщо не найпершою), яка прийняла рішення закритися з власної волі, коли поширення COVID-19 набуло загрозливих темпів.

Що підштовхнуло вас до такого сміливого та непростого рішення?
С. П.: Велике почуття відповідальності за людей, які працюють у мене, та за їхні сім’ї. Подібна позиція, без сумніву, важливий елемент діяльності й інших компаній, власників яких я поважаю і шаную. Такі люди день у день живуть своїми компаніями. Вони глибоко, пристрасно віддані своїй справі й мають справжнє почуття обов’язку. Й намагаються присвятити своїй справі якнайбільше часу, – так наче це частина їхньої сім’ї.


Чи важко було для вас прийняти таке рішення?
С. П.: Мені здається, це було одне з найясніших і найчіткіших рішень, прийнятих мною за останні роки. Воно також було найбільш логічним з огляду на допомогу нашій національній системі охорони здоров’я, яка в нинішній кризі потребує підтримки від кожного з нас.

Як ви ставитеся до тих компаній, які, натомість, не припинили роботи?
С. П.: Якщо йдеться про ті компаній, від яких вимагають продовжувати роботу, бо вони є виробниками важливих товарів для нашої спільноти, то вони, на мою думку, заслуговують на пошану й підтримку, – якщо лише їхня діяльність відповідає вимогам закону й нормам безпеки. Безперервність промислового виробництва, безумовно, допомагає нам почуватися «нормально» (наскільки це можливо в ті скрутні часи, які ми з вами зараз переживаємо).

Як ви бачите керування компанією Smyth у дні добровільного закриття?
С. П.: Компанія діятиме згідно з рекомендаціями, викладеними в наказах уряду, щодо дочасних і оплачуваних відпусток. Після цього ми будемо здійснювати всі потрібні дії, пов’язані з субсидуванням, звільненням від оподаткування та соціальною допомогою, спрямованою на нашу підтримку.

Як ви плануєте працювати в умовах закриття, і як довго воно триватиме?
С. П.: Ми маємо змогу використовувати широкий спектр засобів сучасної підтримки бізнесу, не кажучи про роботу в «старт»-режимі. Це значить, що ми можемо організувати нашу команду для здійснення таких видів діяльності як продажі, обслуговування клієнтів і постачання запчастин. Також ми постійно підтримуємо зв’язок із клієнтами телефоном, електронною поштою і Skype. Щодо часових рамок, то заходи, яких ми вживатимемо, розраховані на тривалий час. Це гарантуватиме безпеку та надійність для наших робітників. У подальшому ми будемо орієнтуватися на рекомендації органів охорони здоров’я, які видаються щотижня, і прийматимемо рішення про те, чи безпечним є повернення до роботи.

Що ви думаєте про рішення відкласти міжнародну виставку drupa до квітня 2021 року?
С. П.: Я гадаю, це рішення є цілком зрозумілим і вірним, оскільки поточні умови не можуть гарантувати успіху проведення великої торговельної виставки в нашій галузі. Як виробники та перспективні учасники ми з нетерпінням чекали цієї виставки. Ми вклали чимало праці у роботу з замовленнями, які одержали, та над новими продуктами, які мали намір презентувати на drupa.
Ми завершуємо підготовку до деяких подій, які плануємо провести в наступні місяці. Вони будуть присвячені презентації на  ринку кількох захопливих нових розробок, і наші клієнти матимуть чудову нагоду побачити нові післядрукарські рішення. Ми маємо скористатися цими подіями, щоб наголосити на важливості підтримання вами віри в продукцію, Яка, згідно з нашим гаслом, на 100 відсотків «Зроблена в Італії», а, найголовніше, «Зроблена Smyth».

Чи не могли б ви натякнути, що нас очікує?
С. П.: Ми представимо нові системи як для цифрового, так і для офсетного друку, розроблені, щоб прискорити та спростити зшивання книжкового блока.
Нова система DX-70 BLUE WEB є однією з новацій, на яких я хочу особливо зупинитися. Це результат партнерства з компанією Tecnau. DX-70 BLUE WEB включає надсучасні технологічні рішення, які роблять її ідеальною для будь-яких специфічних вимог рулонного цифрового друку, а також надзвичайно конкурентоздатною щодо вартості.
Серед наших цифрових друкарських продуктів – цього разу з аркушевою подачею – ми презентуватимемо нову версію
DIGITALINE. Це лінія фальцювання і шиття, оснащена автоматичним пристроєм вертикальної подачі, з’єднана з найновішою автоматичною зшивною машиною FF-70 4D. Ми представили цю інтегровану систему на ринку в 2010 р., й продажі її йшли дуже добре. Тепер ми перевипускаємо її в оновленій версії з додаванням кількох унікальних робочих функцій, які роблять її дуже особливою.
Утім, жодна презентація нових продуктів не буде повною без систем для офсетного друку. Ми винайшли технологію «Smyth sewn» і були піонерами рішень з автоматичного підбору і шиття впродовж більш ніж століття.
Незаперечним фактом є те, що перша в світі лінія підбору і шиття була встановлена саме нами в Британії більше тридцяти років тому. Невдовзі ми матимемо честь і приємність презентувати на ринку нову лінію шиття UNIT.
UNIT – по-справжньому інноваційна інтегрована система, що складається з горизонтального двонапрямного підбирача, з’єднаного в лінію з найкращою в своєму класі зшивною машиною SMYTH FF-280 4D.

Найновіша автоматична зшивна машина FF-70 4D

Вибір інноваційних систем автоматизації робить це рішення ідеальним для задоволення найскладніших вимог офсетного виробництва.
Цю коротку презентацію я б хотіла завершити стислим оглядом X-TREME – нашого найновішого зшивного автомата.
Цим сміливим проектом ми особливо пишаємося. Його втілення вимагало від наших інженерів і техніків усього їхнього професіоналізму, досвіду і відданості – не кажучи про багато
років тяжкої праці. Завдяки цьому вони змогли реалізувати наш найбільш масштабний на сьогодні проект.
Ми завжди готові до нових випробувань і прагнемо пропонувати клієнтам найкращі виробничі системи. У цьому відношенні виняткова функціональність і революційні технічні характеристики X-TREME, без сумніву, – новий щабель розвитку компанії.
Ми будемо раді побачити всіх, коли зможемо повернутися до «звичайної роботи» і знову взятися за те, що робимо найкраще: розробляти нові проекти, виробляти мрії та розвивати нашу компанію.
Ми глибоко впевнені в тому, що звучить у гаслі цього непростого періоду: «Tutto andra bene» («Усе вийде на краще»)!

Контакт: Александр Дробаха,
+38 (044) 490-9926, equipment@machouse.ua