Найкомпактніший із повноколірних принтерів бізнес-класу формату A3

Габарити нових пристроїв такі самі, як і в попередніх моделей. Крім того, на колишніх місцях залишилися всі роз’єми для підключення кабелю живлення та інтерфейсів. Оскільки принтери цього класу часом використовуються у вбудованих рішеннях, цей момент для розробників є дуже важливим.

Нова технологія термозакріплення

Основною і найбільш важливою зміною пристроїв нової серії став оновленний вузол термозакріплення. Компанія OKI почала використовувати нову для себе технологію швидкого термозакріплення. Саме завдяки використанню цієї технології  істотно зменшилися час розігріву принтера (лише за 9,9 сек.), час переходу до тихого режиму після закінчення друку та загальне енергоспоживання пристрою.

Нові можливості для друку

Завдяки оновленим характеристикам нові С8х4 принтери дають змогу друкувати на пластикових носіях/вінілі/синтетичному матеріалі завтовшки від 90 до 265 г/м². При цьому, носії із масою в 265 г/м² чудово пасують, наприклад, для виготовлення персоналізованих значків/бейджів для проведення конференцій та великих подій. Носії можуть бути водонепроникними, тому для них є безліч застосувань: від меню ресторанів до, наприклад, реклами туристичних агенцій.

Щоб переконатися в можливостях друку на оновлених принтерах С8х4, завітайте до офісу компанії CHGroup, єдиного офіційного представника компанії OKI Europe Ltd в Україні, та спробуйте друк на вашому папері або будь-якому іншому носієві (який належить до переліку можливих для друку на даному принтері).
Контакти на сайті chgroup.com.ua

 

Відео нових принтерів С800

Оновлений сенсорний екран

Відчутних змін зазнала й панель управління. Тепер вона має сенсорні кнопки замість звичайних механічних. Кнопки на нових пристроях мають інтерактивне підсвічування, й при цьому підсвічуються лише кнопки, активні в поточному режимі роботи пристрою. Кнопки, які не підсвічуються, натискати марно, — вони не задіяні. Це значно спрощує процес взаємодії користувача з принтером.

Також принтери серії С8х4 мають інші значні оновлення:

  1. Найдоступніша ціна на ринку!
  2. Збільшена швидкість друку.
  3. Збільшений обсяг оперативної пам'яті.
  4. З’явилася підтримка до 4-х додаткових лотків.
  5. Зменшилася мінімальна ширина носія при подачі з ручного лотка.
  6. З’явилася заводська комплектація з модулем бездротового зв’язку Wi-Fi.
  7. З'явилася безконтактна технологія NFC (підключатися до мережі не потрібно).
  8. Вбудована підтримка AirPrint від Apple Inc і сумісність із Google Cloud Print 2.0. та інше.

Таблиця 1. Основні відмінності нової серії С8х4 від попередніх моделей

 

 

Підтримка мобільного друку , Wi-Fi та технологія NFC

Вперше на принтерах OKI застосовано технологію «близького зв’язку» NFC (Near Field Communication). Праворуч від кнопок на панелі управління з’явився значок NFC, піднісши до якого смартфон, що підтримує цю технологію, можна реалізувати одну з двох функцій:

1. Отримання статусу принтера і підключення до бази знань OKI для перегляду детальної інструкції із взаємодії з принтером. Наприклад, під час друку зім’явся аркуш паперу. На екрані принтера з’являється відповідне повідомлення про помилку. Якщо в цей момент піднести смартфон до точки, позначеної значком NFC (на смартфоні має бути запущено додаток Mobile Print* від OKI), то додаток отримає внутрішній код помилки від принтера, підключиться до бази знань OKI (смартфон повинен мати з’єднання з Інтернет) і на екрані смартфона з’явиться детальна інструкція з усунення проблеми. Інструкція міститиме опис та відео-ролики, які допоможуть швидко та безпомилково видалити зім'ятий папір і продовжити роботу.

2. Бездротовий друк в один дотик. Як відомо, передача даних через канал NFC здійснюється на маленькій швидкості, через що через цей канал зв’язку можна передавати лише невеликий обсяг даних. Для друку такий канал не підходить. Однак, як і у деяких інших виробників, через NFC пристрої лише «домовляються» між собою, принтер перемикається в режим точки доступу, а смартфон підключається до цієї точки доступу і передає дані для друку. Як і в попередньому випадку, для реалізації такої функції на смартфоні треба запустити додаток Mobile Print* від OKI, а принтер має бути оснащений модулем Wi-Fi. Пристрої C834nw, C834dnw і C844dnw оснащені модулем Wi-Fi у стандартній комплектації.

 

* Станом на червень 2019 додаток Mobile Print із зазначеною функцією працює лише на пристроях Android, а версія для iOS перебуває на завершальній стадії доопрацювання.