СПЕЦІАЛІЗАЦІЯ – ОПЕРАТИВНИЙ ДРУК
«Принт-СВ», зазначає його власник, входить до кола лідерів з надання послуг оперативної поліграфії в Івано-Франківську.
У місті є ще декілька друкарень, оснащених продуктивними системами друку, – компаній Konica Minolta та Xerox.
Але «Принт-СВ» конкурує здебільшого з фірмами, які крім послуг оперативної поліграфії надають послуги у сфері зовнішньої реклами (тобто їхня діяльність більш диверсифікована).
Окремий напрямок діяльності «Принт-СВ» – виробництво рекламно-сувенірної продукції. У компанії встановлено сублімаційний принтер Ricoh та плоттер DCC Expert, термопреси для виготовлення горняток й іншої сувенірної продукції, висікальний прес.
Також друкарня надає послуги з друку широкоформатних зображень на плоттері HP 8000. але значні за обсягом замовлення віддає на субпідряд.
Клієнтська база «Принт-СВ» – це і роздрібні замовники поліграфії, і корпоративні клієнти з різних сфер - медичних послуг, готельно-ресторанного бізнесу, навчальні і комунальні заклади; також появі нових клієнтів сприяє «сарафанне радіо» (замовники приходять по рекомендаціях знайомих). Офіси компанії вже тривалийь час розташовуються в центрі міста. Крім клієнтів з Івано-Франківська, «Принт-СВ» обслуговує замовників з інших міст області, надсилаючи їм замовлення «Новою поштою».
Основним показником успішної діяльності «Принт-СВ» на друкарському ринку власник вважає збільшення обігу попри непросту економічну ситуацію в країні.
Підприємець від самого початку вирішив будувати клієнтоорієнтований бізнес. Менеджери компанії володіють графічними пакетами, розробляють дизайн та супроводжують клієнтів на усіх етапах виконання замовлень. Колектив «Принт-СВ» стабільний, основний кістяк фахівців працює у друкарні тривалий час.

Спеціалізація «Принт-СВ» – оперативний друк. Спектр замовлень «Принт-СВ» становить не лише рекламна поліграфія (флаєри, буклети, візитівки тощо), але й багатосторінкова продукція. Друкарня зареєстрована й як видавництво, і як відповідно, випускає за рік понад 10 назв книжок у м’якій та твердій палітурці.
Короткі наклади у твердій палітурці, крім шиття ниткою, компанія виготовляє самостійно, середні – виконує на стороні.

ДАВНЯ СПІВПРАЦЯ З KONICA MINOLTA UKRAINE
Із компанією Konica Minolta Ukraine «Принт-СВ» співпрацює вже понад сім років. Власне й друкарський бізнес компанія починала будувати саме на базі обладнання японського виробника ЦДМ.
Першу цифрову машину – Konica Minolta bizhub C220 – «Принт-СВ» придбала у 2012 р., згодом у друкарні було інстальовано ЦДМ Konica Minolta bizhub C224, потім ще
одну Konica Minolta bizhub C200.
Але з часом це устаткування вичерпало свій ресурс. Й перед власниками «Принт-СВ» постала дилема: або вкладати у відновлення наявного парку друкарського обладнання, або придбати щось потужніше.
А оскільки співпраця з Konica Minolta Ukraine цілком задовольняла Володимира Супруна , фахівець знову зупинився на обладнанні Konica Minolta – цього разу на AccurioPress С3080. Як зазначає Володимир, неабияке значення для прийняття рішення щодо придбання новітнього устаткування мали рівень сервісних послуг (їх компанії «Принт-СВ» надає львівська філія Konica Minolta Ukraine), підтримка та консультації з боку компанії.

Володимир Супрун, власник друкарні «Принт-СВ»:
«Основна мета, з якою було придбано більш сучасну ЦДМ – Konica Minolta AccurioPress С3080, насамперед, не збільшення кількості замовлень, а покращення якості друку та оперативності виконання замовлень. Саме ці складові успіху є конкурентними перевагами друкарні «Принт-СВ».

ПОКРАЩЕННЯ В УСЬОМУ!
Після придбання Konica Minolta AccurioPress С3080 замовники друкарні побачили суттєве покращення в якості друку. «Треба було підвищити якість друку та оперативність, я цього домігся, тому мої мрії здійснилися», – зазначає пан Володимир.
Крім того, Володимир Супрун розуміє, що Konica Minolta AccurioPress С3080 – це потужний інструмент для друку більш довгих накладів, й друкарня працює над залученням додаткових клієнтів з корпоративного сектору.

Придбавши Konica Minolta AccurioPress С3080, друкарня піднялася на щабель вище в сегменті оперативного друку.
Але амбіцій виходити за межі власного регіону, або розвивати міжнародну складову в діяльності Володимир Супрун не має. Хоча нерідко друкарня виготовляє замовлення для заробітчан з Іспанії, Італії, Португалії, навіть Великої Британії, й замовники лишаються задоволеними.
Konica Minolta AccurioPress С3080 дала змогу компанії «Принт-СВ» збільшити відсоток замовлень, пов’язаних з друком на складних матеріалах, та виконувати їх більш якісно. Хоча й попередні машини (Konica Minolta bizhub C220 та Konica Minolta bizhub C224) непогано працювали з матеріалами зі складною фактурою поверхні.
Konica Minolta AccurioPress С3080, порівняно з іншим устаткуванням, встановленим в «Принт-СВ», дає змогу друкувати на більш щільних матеріалах. А можливість друкувати банерні формати полегшує процес виготовлення фотообкладинок.


● ● ●
Друкарня «Принт-СВ» придбала Konica Minolta AccurioPress С3080 на умовах сервісного контракту. До речі, за фахом Володимир Супрун – інженер-механік, і якби тривалий час не обслуговував свою техніку самостійно, зізнається він, то може й не піднявся б його бізнес до того рівня, що є наразі.
Втім обираючи форму співпраці по новій машині, фахівець навіть не замислювався: Konica Minolta AccurioPress С3080 – машина більш складна й, безумовно, потребує кваліфікованого сервісного обслуговування, а собівартість копії зрозуміла й дає змогу планувати роботу підприємства.