CERM демонструє на Labelexpo Europe 2023 розумні програмні рішення MIS, які покращують продуктивність. Завдяки партнерству з лідерами галузі компанія створює комплексні та масштабовані наскрізні рішення для всього ланцюжка створення вартості. «Обробляйте більше замовлень швидше та краще за допомогою програмного забезпечення CERM MIS для друку етикеток і пакування», — закликає компанія.

ColorConsulting демонструє на Labelexpo Europe 2023 передові рішення для управління кольором і чорнилом, пропонуючи широкий асортимент продуктів завдяки співпраці з партнерами Alwan Color Expertise та X-rite, щоб оптимізувати управління робочим процесом кольору.

Одним із основних продуктів ColorConsulting є останній випуск ColorTrack від ColorSoftware Suite, який містить посібник «Pantone v5» і функцію «Швидке порівняння».

На виставці також буде представлено InkWeigh 6.0 із розширеними можливостями та вдосконаленнями. Нова функція Smart Traceability дає змогу легко відстежувати виробничі партії, демонструючи, у яких замовленнях, роботах, залишках або складських позиціях вони присутні.

Крім того, Smart Traceability дає змогу відстежувати партії між різними виробництвами, зберігаючи чорнила в друкарській машині.

ColorConsulting також представила зручну функцію прямого імпорту рецептур у InkWeigh. Відвідувачі стенду ColorConsulting можуть ознайомитися з програмними рішеннями Alwan, включаючи PrintStandardizer. Це ПЗ сприяє досягненню стандартів друку, прискоренню часу підготовки та покращенню якості друку. Крім того, відвідувачі мають можливість дізнатися про технологію HydraFix, яка в поєднанні з Alwan ColorHub пропонує унікальне рішення для виробників, які використовують цифрові або гібридні технології.

GSE на Labelexpo Europe 2023 представляє ПЗ та рішення для автоматизованого управління подачею чорнил і кольором при друці етикеток

GSE представляє свої рішення (фізичні та віртуальні) у спеціальному додатку і демонструє переваги автоматизації процесів подачі чорнил та їхньої інтеграції з існуючими програмними платформами.

ПЗ GSE Ink Manager надає спеціальні програми для автоматизації, спрощення та прискорення кожного кроку, пов’язаного з подачею чорнил (фарб), у робочому процесі друку – зменшуючи втручання людини, ризик помилок і споживання чорнил, забезпечуючи при цьому краще планування.

ПЗ спеціально розроблено для відстеження та управління подачею чорнил через складніший «круговий» робочий процес при відтворенні плашкових кольорів, включаючи повторне використання залишків чорнил у нових роботах.

ПЗ GSE Ink Manager доступне для процесів закупівлі, контролю запасів, відстеження партій чорнил, створення кольорів і звітів про управління тощо. GSE бездоганно інтегрується з існуючим ПЗ ERP і хмарним ПЗ, тому даними, пов’язаними з чорнилами/фарбами (рецептури, витрати на роботу та рівень запасів), можна легко й миттєво обмінюватися з іншими системами MIS – без повторного введення інформації вручну.

Системи розподілу GSE Colorsat змішують точні плашкові кольори на вимогу, одночасно усуваючи відходи, помилки та затримки в підготовці кольорів, потенційно зменшуючи споживання чорнил до 30%. Диспенсери Colorsat можна адаптувати до обсягу та потреб застосування, зокрема для друку етикеток, гнучкого паковання, на картоні та гофрокартоні.

Вони доступні для УФ-, LED-УФ-чорнил, чорнил із низькою міграцією, чорнил на водній основі та сольвентних чорнил, а також для процесів флексографії, глибокого та трафаретного друку.

На Labelexpo буде представлено напівавтоматичний дозатор для окремих інгредієнтів GSE Colorsat. Він забезпечує швидке, точне та чисте дозування кольорів, лаків або покриттів, призначених для друку, без змішування: інгредієнти вміщуються у спеціальне відро ємністю 2–20 кг, а потім подаються безпосередньо до принтера.

«Економічний однокомпонентний дозатор розроблений для зменшення витрат на використання чорнил (фарб) при друці середніх і великих накладів спеціальними кольорами і розширеною колірною гамою з комплектами чорнил на водній основі та УФ-чорнилами», — коментує Мартен Хуммелен, директор з маркетингу та співавтор-власник GSE.

Дозатор може додатково включати комп’ютеризовані ваги та програмні модулі GSE Ink Manager для відстеження партії чорнил, контролю витрат і управління замовленнями. Його можна встановити поблизу друкарської машини та легко інтегрувати до мережі з існуючими системами дозування, оснащеними ПЗ GSE Ink Manager. У цьому випадку робочий процес можна додатково оптимізувати, використовуючи нову систему також як станцію для зважування чорнил, що повертаються.

На Labelexpo на стенді GSE буде представлений диспенсер для одного інгредієнта з п’ятьма компонентами – блакитним, пурпуровим, жовтим, чорним і прозоро-білим.

Маартен Хуммелен коментує: «Етикеткові та пакувальні друкарні мають серйозно дивитися на автоматизацію процесів, де це можливо. Автоматизація — це ключ до зниження витрат і спосіб пом’якшити дефіцит навичок, з яким стикається поліграфічна галузь. Завдяки автоматизованому розподілу чорнил та програмним рішенням GSE, інтегрованим до робочого процесу, конвертери мають додаткову можливість забезпечити незмінну якість кольору та відповідність вимогам безпеки, стабільним, ефективним та оперативним способом».

Hybrid Software демонструє на Labelexpo Europe інновації для підвищення продуктивності виробництва етикеток. У компанії вважають, що сьогодні складний час для індустрії етикеток на тлі високих цін на енергоносії та субстрати, браку кваліфікованої робочої сили та вищих відсоткових ставок, які ускладнюють придбання обладнання. Роль ПЗ в підвищенні ефективності виробництва важливіша, ніж будь-коли.

На Labelexpo Hybrid Software демонструє інновації для підвищення продуктивності та конкурентоспроможності клієнтів, які друкують і поширюють етикетки.

ПЗ Hybrid Cloudflow використовується для автоматизації робочого процесу тисячами друкарень і конвертерів етикеток у всьому світі. Але консолідація галузі призвела до появи багатьох друкарень із декількома локаціями друку, тому централізація автоматизації додрукарської підготовки в хмарі створює справжню перевагу.

MyCloudflow розкриває потужність Cloudflow у користувацькому рішенні робочого процесу, розміщеному в хмарі AWS і керованому ПЗ Hybrid Software, що забезпечує простоту використання та надзвичайну продуктивність, яка масштабується за запитом.

MyCloudflow призначена не лише для друкарень з кількома локаціями: навіть невеликі торговельні компанії можуть отримати вигоду від нижчих витрат на інфраструктуру, без придбання серверів або локальної ІТ-підтримки, а новий клієнт може почати працювати за лічені години.

Справжня автоматизація потребує тісного зв’язку між робочим процесом і системами MIS/ERP, щоб параметри замовлення можна було використовувати для створення макета завдання та управління системами виготовлення форм або цифровими машинами.

На Labelexpo Hybrid Software акцентує увагу на інтеграції MyCloudflow із CERM, Label Traxx і Radius, провідними системами MIS, які сьогодні використовуються для виготовлення етикеток та паковання.

Hybrid Software також демонструє важливий новий випуск Packzimizer для автоматизованого планування виробництва повторюваних замовлень етикеток у цифровий спосіб, а також формування стосів етикеток для аркушевого виробництва етикеток «cut & stack».

3D-моделювання стало важливим інструментом додрукарської підготовки при виробництві термозбіжних та вплавлюваних етикеток. Торік Hybrid Software придбала лідера галузі iC3D і тепер інтегрувала його технологію в Proofscope для високоякісного 3D-рендерінгу етикеток і термозбіжних рукавів, вкл. візуалізацію прикрас. Цей процес можна автоматизувати за допомогою MyCloudflow для ефективного виробництва.

Створення високоякісних готових до друку етикеток залишається проблемою для галузі, і Hybrid Software продовжує впроваджувати інновації з багатьма новими можливостями в редакторі Packz. Content XML — це нова технологія в Packz і Cloudflow, яка забезпечує створення етикеток і паковань на основі даних через динамічне вставлення тексту, графіки та інших елементів дизайну з бази даних.

У Packz Advanced Color використовується технологія підрозділу ColorLogic компанії Hybrid для точного відтворення друкованих ілюстрацій за різних умов друку, вкл. різні стратегії відтворення плашкових кольорів. Ця функція розроблена, щоб допомогти виробникам етикеток і паковання точно відтворювати фірмові кольори, використовуючи найменшу кількість кожного чорнила для досягнення найнижчих витрат на виробництво. Після вибору стратегії плашкового кольору її можна автоматично застосовувати за допомогою MyCloudflow для друку всіх майбутніх примірників паковання та етикетки з цим кольором.

ПЗ Hybrid для друку змінних даних (VDP) вдосконалено для полегшення підготовки етикеток зі змінними даними для цифрового друку. Його вихідний формат — стандартний PDF, сумісний із будь-яким RIP, але ПЗ спеціально оптимізоване для власного RIP Harlequin Hybrid, яке використовується багатьма видатними виробниками цифрових друкарських машин, а також власних цифрових інтерфейсів Hybrid: Xitron NavigatorDFE та Global Graphic SmartDFE.

Завдання Packz VDP друкуються в чотири рази швидше, ніж завдання VDP, створені за допомогою іншого ПЗ, що дає змогу цифровим друкарським машинам працювати швидше та виготовляти більше етикеток за зміну.

Але більшість етикеток все ще друкуються за допомогою флексографічного, офсетного або глибокого друку, і Hybrid Software продовжує впроваджувати інновації в аналоговому та цифровому друці.

На Labelexpo відвідувачі побачать різноманітні зразки друку, отримані за допомогою нової технології Hybrid Software Velvet Screening, гібридної AM/FM-технології для флексодруку наступного покоління, яка забезпечує безпрецедентний контроль світлих цяток і плавніші градації на всіх типах флексографічних пластин, навіть на нижчому рівні роздільної здатності.

Velvet Screening також можна поєднувати з Intelligent Flexo, рішенням для розсіювання поверхні для високоякісного флексографічного друку на різноманітних пластинах і підкладках.

Виконавчий голова Hybrid Software Гвідо Ван дер Шурен каже: «Цьогорічна виставка обіцяє бути ще більш важливою для Hybrid Software, оскільки вона востаннє проходитиме в нашій країні, тому ми докладаємо всіх зусиль, щоб забезпечити найкраще враження від виставки для наших клієнтів і відвідувачів. Індустрія етикеток завжди була дуже важливим сегментом для Hybrid Software, і ми тісно співпрацюємо з нашими клієнтами, щоб надавати програмні рішення, які підвищують ефективність їх виробництва. Я з нетерпінням чекаю на демонстрацію результатів наших постійних інновацій».

Label Traxx — це провідне рішення MIS/ERP для сегментів етикеток і гнучкої паковання. Завдяки 30-річному досвіду обслуговування 500 клієнтів у всьому світі компанія Label Traxx визнана перевіреним партнером, який може допомогти модернізувати бізнес. У 2022 р. Label Traxx модернізувала й оптимізувала взаємодію з користувачем у рішенні MIS/ERP за допомогою версії 9, а також включила Siteline і Batched у свою програмну екосистему. У 2023 р. компанія запускає Cloud API, Data Warehouse, Siteline Sales Portal/CRM, Batched Automated Scheduling.

Портал продажів Siteline/CRM від Label Traxx дає змогу робити внески з будь-якого підключеного пристрою, створювати, переглядати та редагувати дані Label Traxx: перспективи, клієнти, оцінки, рахунки-фактури та замовлення.

Завдяки Label Traxx v9, Cloud API, Data Warehouse та Label Traxx Enterprise Label Traxx розширює сферу дії, щоб відповідати вимогам інтегрованої екосистеми, забезпечуючи підтримку кількох сайтів і покращуючи доступність даних.

Lenze, окрім апаратного та програмного забезпечення, представить на Labelexpo Europe цифрові послуги та пропозиції платформ. «Оцифровування виробничого устаткування продовжує зростати — потрібны гнучкі програмні рішення», — пояснює Маріан Келлер, глобальний менеджер із перетворення та друку в Lenze.

Відкрита платформа автоматизації Nupano є одним із прикладів: вона формує зв’язок між OT та IT і дає змогу машинобудівникам впроваджувати програми на свої машини. Келлер: «Nupano — це ключова технологія, яка дає змогу легко використовувати потенціал цифровізації на рівні машин і заводів. Клієнти можуть використовувати її, щоб пропонувати цифрові продукти, підвищуючи ефективність і стійкість своїх машин і одержуючи постійний дохід».

Lenze пропонує чимало інших конкретних цифрових інноваційних рішень, напр., моніторинг стану, без додаткових датчиків або використання штучного інтелекту для оптимізації машин, і пропонує платформу Asset Performance Platform, що створює прозорість щодо встановлених активів для забезпечення покращеної доступності машини. У разі виникнення несправності машина автоматично створює заявку, щоб якнайшвидше проінформувати техніків з обслуговування. «Ми уникаємо простоїв, оптимізуємо час пропускної здатності та збільшуємо OEE машин», — каже Келлер.

OneVision пропонує модульне ПЗ Label Automation Suite для ефективних виробничих процесів. Також компанія демонструє на виставці автоматизований наскрізний робочий процес спільно з Konica Minolta Business Solutions Europe і MGI Digital Technology.

Більше третини загального обсягу етикеток вже виробляється повністю цифровим або гібридним способом. Щоб виготовляти економічно успішну, гнучку та максимально стійку продукцію, потрібні цифрові та інтегровані процеси.

Пакет OneVision Label Automation Suite діє як гнучке проміжне ПЗ між введенням і виведенням завдань на друкарські та післядрукарські машини, автоматизуючи підготовку додрукарських і виробничих файлів, а також робочі процеси для будь-якого друкованого продукту. Усі етапи виробництва прозоро відображаються у ПЗ, що забезпечує плавне виробництво без втрати часу.

Вхідні файли друку оптимізуються відповідно до визначених правил і автоматично готуються до друку, післядрукарської обробки та обробки. Інтелектуальне створення завдань для друку забезпечує максимальну ефективність. Файли для друку можна збирати відповідно до обробки, матеріалу для друку чи інших критеріїв або навіть розміщувати між виконанням інших завдань.

Завдяки структурованому обміну даними ПЗ OneVision можна легко інтегрувати до системного ландшафту поліграфічних компаній. Внутрішня інтеграція з веб-магазином, MIS, ERP і серверна інтеграція з DFE, RIP, друкарськими машинами, а також обладнанням для фінішної обробки (лазерні висікальні машини, різальні штампи, машини для нанесення покриттів тощо) забезпечують об’єднання робочих процесів друку відповідно до потреб.

Для OneVision Labelexpo Europe є однією з найважливіших платформ для демонстрації інновацій і технологій. На стенді компанії відвідувачі дізнаються про те, як підключення систем і процесів створює цілісну наскрізну екосистему для цифрового друку етикеток майбутнього.

Sistrade демонструє свою останню версію ПЗ V.12.13, яка виділяє технічний паспорт етикетки (TDS) як основне сховище даних, що в поєднанні з графічним управлінням процесом і цифровим замовленням містить усі технічні дані для розумного виробництва та повної відстежуваності даних.

Графічне управління процесами дає користувачам змогу контролювати в режимі реального часу статус усіх різних графічних процесів продуктів, а також підтверджувати, чи схвалює клієнт всю інформацію, файли дизайну та зразки.

TDS зберігає всю інформацію, пов’язану з конкретною оцінкою продукту, яка була попередньо затверджена в робочому процесі. У випадку Sistrade TDS, важливо підкреслити, що всі дані можуть бути автоматично імпортовані в TDS.

ПЗ враховує кожну технічну деталь, важливу для ефективного життєвого циклу продукту (напрямок перемотування, застосування висічки, додаткові матеріали та інше). TDS дозволяє контролювати інструменти, які використовуються у виробничому процесі: анілокси, висікальні штампи, пластини та навіть знати місце розташування інструменту.