Цікаво, що під час презентації компанія назвала Canon imagePress V1000 «швейцарським армійським ножем для друку».

Чому ж Canon висловилася у такому ключі, й чому компанія вважає новітню ЦДМ представником лінійки imagePress нового покоління. Відповідь проста: завдяки новим технологіям, продуктивності та автоматизації.

Позиціонування

Отже, запуск Canon imagePress V1000 (найближчі конкуренти — Konica Minolta AccurioPress C7100, Ricoh Pro C7210, Xerox Versant 4100 Press) відбувся в квітні. Серед покупців новітньої ЦДМ різні категорії провайдерів друкарських послуг: комерційні друкарні, друкувальні центри корпорацій та значних за обсягом компаній, громадські організації.

Вища, ніж в популярної моделі Canon imagePress С910 продуктивність аж ніяк не перешкоджає якості друку, тому компанії, що звикли до переваг ЦДМ лінійки за допомогою Canon imagePress V1000 можуть перейти на новий щабель, суттєво збільшивши обсяги друку та оперативність надання послуг.

Сьогодні світ друкарських послуг докорінно змінюється: у цьому постпандемічному середовищі виникають нові ланцюжки виготовлення та постачання друкованої продукції, трансформується взаємодія й у системі «провайдер друкарських послуг – виробник устаткування для поліграфії».

Перші зацікавлені у партнерах-виробниках, так би мовити, «з баченням» — перспектив ринку поліграфії та більше – можливостей заробити на ньому, а головне таких, хто пропонує інструменти друку, універсальні, доступні за ціною, здатні виготовляти якісну продукцію з високою доданою вартістю.

Таким інструментом є ЦДМ imagePRESS V1000, саме й розроблена, щоб допомогти інноваційним друкарням реалізувати своє бачення розвитку на ринку легше та ефективніше, ніж будь-коли раніше. Як зазначає Canon, imagePRESS V1000 надає інструменти, потрібні для гідної конкуренції та процвітання у вимогливому світі друку.

ЦДМ imagePRESS V1000 пропонує друкарням можливості з трансформування бізнесу, допомагаючи заощадити час і зосередитися на зростанні.

Спираючись на більш ніж 80-річний досвід проєктування та розробки інноваційних технологій обробки зображень Canon постійно шукає нові рішення та вдосконалює свої пропозиції, щоб залишатися на передовій прогресу у друкарстві. Разом з клієнтами Canon створює нові ідеї та програми, які можуть збагатити бізнес клієнтів компанії й надихнути вже їхніх замовників.

Як це працює?

Варто розуміти, що Canon imagePRESS V1000 певною мірою абсолютно нова ЦДМ з листовою подачею, створена ледь не з нуля, хоча й належить до відомої лінійки imagePRESS, інші представники якої зарекомендували себе якнайкраще. Нове у ній все: конструкція, двигун, функціональність. 
Canon imagePress V1000 — це дуже компактний чотириколірний пристрій для друку сухим тонером у форматі SRA3 із заявленою швидкістю 100 стор./хв. A4 і рекомендованим обсягом завантаження від 75 000 до 600 000 стор./міс.

Canon imagePRESS V1000 пропонуватиметься лише у чотирифарбовій конфігурації. Відповідаючи на запитання британського PrintWeek про причини відсутності додаткових кольорів, представник Canon заявив, що 95% робіт, що виконуються на машинах Canon, друкуються тріадою, тому в компанії не побачили сенсу в ускладненні та подорожчанні машини.

Canon imagePress V1000 має чимало сертифікатів, наприклад, Energy Star (міжнародний стандарт ефективності споживчих товарів). ЦДМ також увійшла до рейтингу EPEAT Gold (Electronic Product Environmental Assessment Tool — метод, за допомогою якого покупці можуть оцінити вплив продукту на довкілля) за «зелену електроніку».

Зрозуміло що Canon imagePress V1000 може копіювати, сканувати та зберігати кольорові документи ф. до A3, час виходу першої копії становить 20 сек. – а пристрій автоматичної подачі сканера сприймає носії щільністю від 38 до 220 г/м².

Чудове поєднання вдосконаленої автоматизації робочого процесу та гнучкості медіа від Canon створює нові можливості для клієнтів компанії. Друкує Canon imagePress V1000 на носіях щільністю від 54 до 400 г/м², в т.ч. на синтетичних та текстурованих (а це, безумовно, дає змогу власникам збільшити дохід). Здатність з передбачуваною якістю друкувати яскраві кольори навіть на спеціальних носіях (магніти, синтетика та жорсткі матеріали) – це можливість для клієнтів Canon надати клієнтам продукцію, що має серйозну маркетингову складову та в перспективі може забезпечити високу прибутковість.

Банерний друк, реалізований у новітній ЦДМ, дає змогу запропонувати клієнтам креативний маркетинговий супровід і можливість виготовляти нові додатки, від привабливих плакатів до великоформатних брошур. Серед носіїв для друку на Canon imagePress V1000 не лише аркуші у банерному форматі завд. до 1300 мм (пристрій виконує автоматичний двобічний друк на таких носіях), але й конверти.

У Canon imagePress V1000 реалізовано низку передових технологій, завдяки яким навіть невправний користувач може отримати вражаючий результат друку за лічені хвилини.

Canon об’єднав досконалу форму та інноваційні функції, щоб навіть недосвідчений оператор міг вразити вишуканим результатом!

Не зважаючи на досить значний функціонал, працювати з ЦДМ зручно та легко. Наприклад, спеціальний вбудований датчик ЦДМ автоматично завершує калібрування DFE (Digital Front End – точка дотику робочого процесу, яка приймає файл для друку, як правило, файл PDF або PostScript, і перетворює цей файл на формат, який може використовувати система друку для створення зображення на носії), створює профіль і перевіряє колір, полегшуючи попереднє налаштування колірного тону.

Є у ЦДМ й система попередження оператора про швидке закінчення витратних матеріалів. Оператор може змінювати тонер і видаляти його залишки без зупинки машини.

В чому унікальність Canon imagePress V1000?

Основна перевага Canon imagePress V1000 — поєднання технологій, що забезпечують надійну продуктивність та можливість обробки широкого спектру носіїв, і все це за надзвичайно компактного розміру ЦДМ (від 3 м²!). Ця друкарська машина, за висловом компанії, «підвищує практичність повсякденних завдань».

В основі ЦДМ Canon imagePRESS V1000 — надійна технологічна платформа, у якій інновації та автоматизація поєдналися для виконання широкого спектра завдань на носіях різного розміру, типу й щільності — і все це з високою швидкістю.

Так, Canon imagePress V1000 є найменшим пристроєм у лінійці, але при цьому забезпечує неперевершену якість друку.

Важлива складова унікальності — технологія POD-Surf (Surface Rapid Fusing), про яку ми детальніше поговоримо далі. Вона забезпечує номінальну швидкість на носіях будь-якої щільності та можливість друкувати банери завдовжки 1,3 м у автоматичному дуплексі. А це надзвичайно розширює спектр можливостей власників Canon imagePress V1000.

Ця ЦДМ легко порається зі складними завданнями на матеріалах різної щільності, забезпечуючи чудову безвідмовну роботу, й стабільно працює на високих швидкостях, щоб друкарні могли задовольнити клієнтів та отримати прибуток.

Інноваційна ЦДМ

Варто розуміти (й на цьому наголошує Canon!), що Canon imagePress V1000 — це не просто швидша, як Canon imagePress С910, або це не просто повільніша за Canon imagePress C10010VP ЦДМ. У новітній Canon imagePress V1000 втілено низку інновацій.

Canon imagePress V1000 підтримує широкий діапазон щільності та типів носіїв — від синтетичних до магнітних – це своєчасна реакція Canon на потреби клієнтів, що постійно зростають.

Новими для ЦДМ лінійки imagePress функціями є блок фіксації зображення — результат багаторічних розробок та інновацій й нещодавно інтегрована технологія фіксації зображень POD-Surf, яка контролює температуру фіксуючого ременя для збереження стабільної швидкості друку при роботі навіть зі щільними та проблемними для друку на більшості конкурентних ЦДМ носіїв. Інноваційна система охолоджує папір одразу після його виходу з модуля закріплення тонера, що мінімізує ймовірність деформації та подальшого відбракування листа.

А ще безпосередньо до Canon imagePress V1000 вбудовано блок охолодження, який у випадку з Canon imagePress C910 і C10010 був лише додатковою опцією. Нова інтегрована система охолодження зводить до мінімуму відходи матеріалів для друку через деформацію, залипання під час зміни паперу на ходу. Разом зі швидким автоматичним двобічним друком вбудований блок охолодження забезпечують високу продуктивність під час виконання різних завдань, підтримуючи однакову швидкість друку на носіях різної щільності.

Нова технологія перенесення аркушів уможливлює оптимальний шлях транспортування для кожного аркуша, оскільки положення вторинного ролика перенесення та аркушів паперу змінюються залежно від ваги носія. Це допомагає покращити якість друку на важких матеріалах та дає змогу надійно працювати з легкими носіями. Технологія теж спрощує процес друку, бо мінімізує можливість скручування, злипання аркушів, запобігає їхньому застряганню та друку «двійників». Canon imagePress V1000 додатково оснащено датчиками виявлення двійників та «уваги оператора».

В контексті спрощення роботи з папером варто згадати й про можливості кондиціонування паперу: ця можливість вкрай важлива для безпервного безпроблемного друку та якісної післядрукарської обробки.

Функція вивантаження видрукуваних робіт (до 6000 аркушів) під час роботи теж підтримує безперервний друк. І ще одна компонента високої продуктивності виробництва — функція миттєвого видалення відходів.

Згадаймо й про новітню двоетапну систему корекції реєстрації. Нова технологія точної реєстрації (Precision Registration) у Canon imagePRESS V1000 допомагає покращити суміщення лиця та звороту. Розширені можливості вимірювання забезпечують чудову точність реєстрації й дуже точний двобічний друк навіть на довгих і важких носіях.
Комплекс технологій для динамічного контролю відтворення зображень допомагає отримувати дивовижні результати на широкому діапазоні матеріалів, забезпечує повний, насичений колір на різноманітних носіях.

І це теж той випадок, коли ЦДМ Canon imagePRESS V1000 робить левову частку роботи оператора – процес якісного кольоровідтворення цілком автоматичний.

 

Система Multi D.A.T. (автоматично вимірює та коригує щільність кольору на 20 ділянках зображення з кількома градаціями, допомагаючи отримати в накладі узгоджені напівтони

 

Адже система Multi D.A.T. (забезпечує автоматичну корекцію кольорів у режимі реального часу та надає зворотний зв’язок із друкарською системою для стабільного відтворення кольорів впродовж друку всього накладу) автоматично вимірює та коригує щільність кольору на 20 ділянках зображення з кількома градаціями, допомагаючи отримати в накладі узгоджені напівтони. Автоматичне коригування колірного тону забезпечує точність і незмінність кольору на кожній сторінці.

Опціональна система Sensing Unit може автоматично визначати аркуші, на яких колір та приведення лиця та звороту не відповідають налаштуванням друкованої роботи. Вона виконує потрібну корекцію і потім стежить за підтримкою отриманих параметрів до кінця друку накладу!

Важлива складова для якісного кольоровідтворення (і не лише !) – це вбудовані спектрофотометри (виконують розширене налаштування кольору, лінеаризацію ЦДМ, калібрування носіїв, створення колірних профілів та перевірку кольору) та допомагають забезпечити передбачуваний і повторюваний колір. Про них далі поговоримо окремо.

Також вкрай важливі інструменти Express Media Color Manager (теж дає змогу калібрувати та створювати профіль носіїв) та Auto Recal (перевіряє налаштування паперу для кожного завдання перед друком, якщо треба).

До послуг користувачів Canon imagePRESS V1000 й Media Librarian (бібліотека носіїв), складна програма Canon для управління папером, яка допомагає створювати та редагувати налаштування для різних типів паперу за допомогою єдиного інтуїтивно зрозумілого інтерфейсу.

Важливою складовою отримання яскравих та чітких зображень на широкому спектрі носіїв із реалістичним офсетоподібним виглядом під час друку всього накладу є напівпрозорий тонер CV.

Удосконалений 32-променевий лазер Red VCSEL від Canon забезпечує роздільну здатність друку 2400x2400 dpi, виводячи деталізовані кольорові зображення з винятковою чіткістю на високій швидкості.

Контролери

Удосконалена інтеграція апаратної технології Canon із популярними серверами друку PRISMAsync або imagePRESS Server D3000 робить можливим мінімальне втручання операторів у виробничий процес.

Сервер друку PRISMAsync дає змогу відстежувати та контролювати завдання друку за допомогою єдиного інтуїтивно зрозумілого інтерфейсу й виконує контроль над виробничим навантаженням з єдиного центру.

Інноваційна функція PRISMAsync Remote Manager дає змогу відстежувати повторювані завдання та редагувати властивості завдань, управляти колористичними кривими, чергами завдань, а також надсилати та перенаправляти завдання друку.

Функція PRISMAsync Automated Color Task об’єднує кілька функцій налаштування кольору в рамках єдиного технологічного процесу. Автоматизована лінеаризація машини, калібрування носіїв і створення профілів, а також процедури перевірки виконуються швидко й легко завдяки вбудованим спектрофотометрам.

Отримати оперативний доступ до даних друку й скоротити час їхнього виконання, відходи та витрати на друк допомагає інформаційна панель PRISMAlytics завдяки доступу до детальної інформації про використання ЦДМ.

Сервер imagePRESS D3000 додає нові й оновлені технології до знайомих функцій робочого процесу та підготовки до друку. Завдяки системному ПЗ Fiery FS500 Pro в поєднанні з інноваційною функцією Fiery HyperRIP скорочується час обробки складних і інтенсивних графічних завдань. Вони покращують можливості інструментів Fiery для автоматизації робочого процесу та розширеного управління кольором.

Так, функція Fiery Job Expert аналізує вхідні файли PDF і обирає ідеальні параметри, щоб допомогти досягти високої якості друку та оптимізувати час обробки.

Інструмент Fiery Preflight Pro дає змогу користувачам перевіряти відповідність файлів галузевим стандартам і переглядати попередження та повідомлення про помилки в інтерактивному звіті.

Fiery JobFlow Base допомагає автоматизувати етапи підготовки завдання в робочих процесах додрукарської підготовки, щоб швидко й легко створювати файли, готові до друку, підвищуючи продуктивність і знижуючи витрати.

 

Таблиця 1. Технічні характеристики Canon imagePress V1000

Параметр

Значення

Функціонал

Друк, копіювання, сканування, надсилання, зберігання

Кольоровість

CMYK

Швидкість друку (ч.б./кольоровий режим)

До 100 A4/хв.

Швидкість сканування

270 зобр./хв. (A4, кольоровий)

Носії для друку

 

A4-SRA3 або банери 1 300 мм, авто дуплекс – до 1300 мм

Щільність носіїв

54-400 г/м²

Ємність подавальних лотків (подача паперу)

Стандарт — 1100 аркушів (два лотка по 550 арк.)

Макс. ресурс — 11 100 аркушів.

Можливе використання:

  • багатошухлядної деки (по два лотки 1500 + 1500 + 2000 арк.);
  • малогабаритної деки (3500 арк.) для друку за запитом;
  • малогабаритної деки для друку за запитом XL (487 мм або менше) ємністю 3500 аркушів; понад 487,7 мм ємністю 1000 аркушів (80 г/м²)

Рекомендований щомісячний обсяг

75 000–600 000 сторінок

Пікове завантаження

До 600 000 відб. А4/міс.

Роздільна здатність

2400x2400 dpi

Сервери друку

PRISMAsync або imagePRESS Server D3000

Працюйте в хмарі!

Провайдери послуг друку сьогодні прагнуть надавати індивідуальні, гнучкі та ефективні послуги з доданою вартістю. Для них важливо виробляти короткі наклади за конкурентоспроможною ціною, водночас одержуючи значний прибуток. Це потребує ефективного управління робочим процесом, а також постійного моніторингу та контролю продуктивності принтера, де б не перебував власник бізнесу.

І Canon пропонує можливість скористатися хмарними інструментами, які уможливлюють віддалене управління виробничими процесами, збирання виробничих даних та оптимізацію робочих процесів з управління витратами. Тут стане у пригоді PRISMA Home, портал, який надає користувачеві ЦДМ від Canon централізований і уніфікований доступ до додатків робочого процесу, підключених до хмари, і до інструментів для моніторингу та контролю продуктивності друку.

Завдяки PRISMA Home можна одночасно використовувати кілька механізмів із сумісних хмарних додатків PRISMA та отримувати доступ до важливих даних 24/7 практично з будь-якого місця.

Можливості післядрукарської обробки

Різноманітні інтегровані можливості післядрукарської обробки здатні задовольнити потреби власників imagePRESS V1000 у широкому спектрі друкованих виробів від брошур у три фальці, буклетів, матеріалів прямої поштової розсилки та візитівок, додаткових і навчальних матеріалів до листівок і плакатів.

Серед засобів післядрукарської обробки, що пропонує компанія онлайн зі своїми ЦДМ, — професійні модульні інтегровані рішення для виготовлення буклетів, багатофункціональний укладач і фінішери сторонніх виробників.

Canon співпрацює з багатьма виробниками професійного післядрукарського устаткування.

Наприклад, з Plockmatic, чиє рішення Plockmatic BLM50/35 дає змогу отримати професійні 200-сторінкові буклети з горизонтальною поверхнею із квадратним корінцем.

Перетворіть свій принтер на повноцінний виробничий комплекс, скориставшись асортиментом додаткових інтегрованих засобів кінцевої обробки від (табл. 2).

 

Таблиця 2. Можливості після друкарської обробки Canon imagePRESS V1000

Зображення з буклета (іконки на с. 10)

Блок вставлення документів

Дає змогу вставляти аркуші або попередньо надруковані обкладинки для буклетів і складних робіт

 

Професійне перфорування та біговка

Для перфорації і бігування пропонуються численні штампи (включно з подвійним перфоруванням)

 

Ідеальний біндер

Прикріплює обкладинки до книжкових блоків обсягом до 200 стор. і може обрізати книги або посібники без полів з трьох боків

 

Високомісткий укладальник

Можливість вивантаження друкованих аркушів під час роботи, що допомагає забезпечити безперебійний друк із укладанням до 6000 аркушів

 

Кільцеве скріплення

GBC eWire Pro для автоматизації трудомісткого процесу скріплення посібників буклетів і звітів

 

Фальцювання паперу

Пропонуйте рекламні брошури з можливістю виготовлення Z-подібного, C-подібного фальцювання, складання гармошкою та подвійного паралельного фальцювання документів

 

Обрізка брошур

Допомагає підтримувати високу продуктивність за допомогою контейнера для відходів великої місткості та видалення відходів на льоту для безперервного виробництва. Модулі можна об’єднати з фінішером для брошурування

 

Професійний буклетмейкер

Швидко та просто створюйте професійні буклети з горизонтальною поверхнею за допомогою Plockmatic BLM50/35 обсягом до 200 стор. з квадратним корінцем і зшиванням.

 

***

Нова ЦДМ Canon imagePRESS V1000 Series надійшла у продаж у Європі в червні 2022 року. Як зазначають менеджери Canon, клієнти в регіоні EMEA (до якого належить і Україна) прихильно зустріли появу новітньої ЦДМ, і компанія, відповідно, інсталювала чимало машин у багатьох країнах.

Вартість ЦДМ Canon imagePress V1000, звісно, залежить від специфікації, але, наприклад, на ринку Великої Британії ціни стартують приблизно з £65 000.