Послуга ізраїльської компанії заснована на використанні лазера як гумки для видалення з поверхні носія всіх друкованих елементів, і після проведення процедури папір буде придатний до роботи.

Скоротивши споживання ресурсів на 90% друкарні одразу відчують, як їхній карбоновий слід стає дедалі менш помітним. Не буде потреби збирати, зберігати та переробляти макулатуру.

У галузевому тесті від Ingede на видалення чорнила з паперової основи (деїнкінг) пристрій «де принтер», заснований на технологіях Reep, показав чудовий результат, і тепер його потрібно добре обкатати. Офіси з великим документообігом — найкраще поле запровадження економічних інновацій.

Пристрій Reep Circular Print, що пройшов перевірку на відбитках з копіювальних апаратів, сумісний з різними моделями офісних принтерів і будь-якими чорнилами і не погіршує якість повторного друку.

Співзасновник та генеральний директор Reep Барак Єкутіель називає принцип лазерної обробки відбитка в депринтері «випаровуванням чорнила». «Те, що залишилося, — пігменти, які ми збираємо, їх можна переробляти на нові чорнила для принтерів», — розповів він в інтерв’ю ВВС.