Наразі, в Бенілюксі відсутня інфраструктура переробки картонних коробок для напоїв (приблизно 75 тис. тонн картонного паковання для напоїв надходить на ринок країн Бенілюксу щороку). Співпраця між Stora Enso і Tetra Pak дасть змогу створити повну систему переробки картонних коробок для напоїв у Бенілюксі та прилеглих регіонах.

У рамках рішення Stora Enso перероблятиме зібрані картонні коробки від напоїв і відновлюватиме волокна. Перероблені волокна слугуватимуть вихідним матеріалом для виробництва переробленого тарного картону на заводі в Лангербрюгге, забезпечуючи повністю циклічне рішення.

Tetra Pak забезпечить рішення для вторинної переробки полімерних та алюмінієвих матеріалів, які перероблятимуться спеціальним партнером.

Проєкт переробки пов’язаний із нещодавно оголошеним техніко-економічним обґрунтуванням компанії Stora Enso щодо потенційного перетворення однієї з паперових ліній заводу в Лангербрюгге на лінію для переробки великого обсягу тарного картону. Очікується, що після прийняття рішення про інвестиції лінія для переробки тарного картону буде запущена у виробництво впродовж 2025 року. Переробна лінія в Лангербрюгге спочатку перероблятиме приблизно 50 тис. тонн перероблених коробок на рік з потенціалом збільшення.

Картонне паковання для напоїв містить високоякісні первинні волокна, які є чудовим вихідним матеріалом для виробництва тарного картону з переробленого паперу. Лангербрюгге – це стратегічно важливе місце, де можна використовувати локальне рішення для циклічного паковання на основі паперу. Крім того, збір картонного паковання для напоїв для переробки вже розвинений у Бенілюксі.