Ці тести, проведені у співпраці з Національним випробувальним центром Circular Plastics (NTCP) у Нідерландах, імітували реалістичні умови поводження з відходами пакування. Їхня мета — визначити придатність для сортування монополіпропиленового паковання Mondi, що переробляється.

Випробування було проведено на попередньо виготовлених ретортних і стандартних пакетах, пакетах з виливом, а також верхньому полотні та термоформованому напівжорсткому матеріалі лотка. Вони виготовлені з монополіпропиленового матеріалу і використовуються для застосувань, які потребують високого бар’єрного захисту, наприклад, вологий корм для домашніх тварин або оброблене м’ясо.

Тести доводять, що верхнє полотно Mondi і термоформовані напівжорсткі лотки успішно сортуються в правильний потік переробки. Результати випробувань засвідчили, що поліпропіленове паковання з мономатеріалу визнане та класифіковане як правильний потік сортування в передових установах для управління відходами.

Випробування є частиною амбітних зобов’язань Mondi MAP2030 щодо стійкого розвитку та забезпечення кругових рішень з інноваційними рішеннями для паковання та паперу, підтримки циркуляції матеріалів та запобігання відходам. Mondi пообіцяла зробити всі свої пакувальні та паперові рішення придатними для багаторазового використання, переробки або компостування до 2025 року, тісно співпрацюючи з міжнародними компаніями, такими як CEFLEX і 4evergreen.