Влад Сляпіч, комерційний директор Graphimecc і член маркетингового комітету FINAT, висловив захоплення українськими друкарнями та заохотив їх залишатися в Україні, щоб згодом відновити втрачене.

«Близько 20 років тому я випадково потрапив у друк, і з роками я закохався в цю індустрію з двох причин.

По-перше, це її непохитний ентузіазм. Я подорожував світом із книжкою, і де б я не був, незалежно від того, наскільки б культурно різноманітним чи незвичним було місце, саме друкарі були тими, хто знаходив час, щоб поділитися своїми професійними досягненнями та викликами з такою пристрастю до знань, що неможливо було не зануритися і не стати частиною цих професійних відносин, які тривали десятиліттями.

По-друге, це її стійкість. Створення друкарського бізнесу — будь-якого бізнесу — це емоційні американські гірки, які вимагають величезної витримки та рішучості для досягнення успіху, а також здатності вставати після кожного падіння й продовжувати робити те, що ми, друкарі, робимо найкраще, — будувати майбутнє.

Останні кілька місяців я зворушений трагічними, жахливими подіями в Україні. Я висловлюю співчуття всім тим людям, які втратили свої домівки та своїх близьких у цій країні.

Колегам-друкарям я бажаю залишатися в безпеці та зберігати надію на те, що теперішнє божевілля скоро припиниться. Впевнений, що стійкість, рішучість і винахідливість, які знаю, допоможуть вам пережити ці важкі часи. Я особисто захоплююся вашою сміливістю, і ви, як члени міжнародної друкарської спільноти, будь ласка, продовжуйте говорити з нами про те, як ми можемо вам допомогти та яка підтримка необхідна.

Я сподіваюся, що безглуздий конфлікт незабаром скінчиться, і ви зможете почати відбудовувати втрачене, а ми допоможемо вам і незабаром побачимося на цьому шляху. Усього найкращого з Великої Британії».