«Іноді ми забуваємо, що події, які відбуваються в усьому світі, впливають на нашу галузь. Хтось звернувся до нас, і ми трохи розповіли про те, що відбувається. Про те, як це впливає на галузь.

Ми виступаємо за свободу слова. Те, що ми хочемо донести через ініціативу Print Against War, — це просто повідомити, що родина WhatTheyThink солідарна з тими, хто намагається боротися з війнами та пригніченням, і ми виступаємо за демократичні цінності. Свобода слова, спілкування та друк завжди були важливими складовими цих цінностей.

Є кілька способів допомогти Україні фінансово. Наразі є багато організацій, які займаються цим, але ви знаєте, що одна з речей, які намагається втілити в життя Print Against War, — це розпочати підготовку до майбутнього, коли Україна зможе відновити свою поліграфічну промисловість після закінчення війни. І колись війна закінчиться. Завдання з відновлення є архіважливим, і ми підтримуємо зусилля України, щоб з’ясувати, як найкраще провести цей процес.

"Ми виступаємо за демократичні цінності. Свобода слова, спілкування та друк завжди були їхньою величезною частиною".

Ерік Весселс

Нам вдалося розробити платформу, яка привертає увагу як у Північній Америці, так і в усьому світі. Тож усе, завдяки чому ми можемо підвищити обізнаність про засоби допомоги, — це наші бажання та здатність використовувати цю платформу на благо. Ми просто хочемо сказати світовій друкарській спільноті, що WhatTheyThink готовий допомогти, і ви знаєте, що ми заохочуємо постачальників галузі до роздумів про те, як вони можуть допомогти вам: чи то будуть грантові програми, чи то пожертви обладнання для заміни зруйнованого внаслідок незаконних бомбардувань та інших руйнувань.

Існує постійна потреба у фінансових пожертвуваннях для відновлення України. Якщо ми зможемо зосередитися на поліграфічній галузі та дійсно допомогти їй встати на ноги, ми вважаємо, що це справді чудова ціль, і ми маємо розуміти, що сила та хоробрість українського народу просто вражають, а їхній лідер, Президент Володимир Зеленський, робить дивовижну роботу: керує країною, підтримує настрій людей і намагається чинити опір незаконного вторгненню.

Ймовірно, є чимало постачальників, яких я знаю, багато людей у бізнес-спільноті, які не вагаються говорити про речі, які можна назвати політикою. І я знаю, що теж такий, проте думаю, що існують певні людські цінності, які виходять за рамки політики, і я вважаю, що саме через це ви бачите, як багато брендів і компаній активно висловлюються з цього приводу. Тому це не обов’язково пов’язано з політикою.

"Думаю, що існують певні людські цінності, які виходять за рамки політики, і я вважаю, що саме через це ви бачите, як багато брендів і компаній активно висловлюються з цього приводу. Тому це не обов’язково пов’язано з політикою".

Ерік Весселс

Люди цінують можливість жити в мирі та свободу жити своїм життям, а також те, що є більш демократичним, аніж суто американські цінності. Вони не обов’язково виключно американські, але я сподіваюся, що люди знайдуть у собі сміливість і волю продовжувати говорити про це та висловлювати підтримку. Це  не має обов’язково стосуватися політики, тож я не думаю, що на компанії сильно тиснуть, щоб вони припинили співпрацювати з Росією. І не певен, що ми повинні вважати росіян поганими людьми, проте ми повинні позбавити їх деяких зручностей, які іноземний бізнес привносить у їхню культуру.

Прикро, що російський народ страждає через ці погіршення. Я маю на увазі, що вони не ті, хто оголошує війну, і вони не обов’язково володіють усією інформацією. Вони навіть не знають, що насправді відбувається. І, як ви бачили в багатьох новинах, у Росії є меншість і опозиція, які намагаються діяти, але їх придушують, часом погрожують, часом навіть фізично.

У світі дедалі більше автократичних лідерів і нападів на вільну пресу. Тож усі зусилля Print Against War виходять за межі України. І якщо ми зможемо створити модель, яка працюватиме для відновлення поліграфічної промисловості України, її можна буде екстраполювати на інші країни, де можуть відбуватися неприпустимі речі.

Ми хочемо висловити нашу глибоку підтримку українському народові та людям у цій галузі з усього світу, які борються за збереження друку й свого бізнесу. Це важливий спосіб комунікації, і ми його підтримуємо.