У конференції взяли участь видавці та представники видавничої галузі Кавказу, Грузії, Туреччини, Вірменії, Азербайджану, Болгарії, Румунії, України, Європи та Сполучених Штатів Америки. Також у заході взяли участь представники Міжнародної асоціації видавців та спільноти PEN America. Росію, яка теж належить до країн Чорного моря, на конференцію не запросили.

Українські учасники приєдналися до заходу в онлайн-форматі. Це пов’язано з повномасштабним вторгненням Росії в Україну. До участі в конференції долучилися координаторка Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал» Юлія Козловець, письменник, президент PEN Ukraine Андрій Курков, кураторка програм підвищення кваліфікації Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал», співзасновниця та головна редакторка «Читомо» Оксана Хмельовська та головна редакторка «The Ukrainians» Богдана Неборак. Крім того, на конференції був присутній Олег Головко, директор і засновник Видавничого дому «Гельветика». Він присвятив свій виступ особливостям  видання наукової періодики та наукової книги у складних умовах війни.

Захід складався з трьох частин: урочистого відкриття, презентацій представників кожної країни свого книжкового ринку та панельних дискусій. Відкрили захід заступник голови Асоціації видавців і книготорговців Грузії (GPBA) Гванца Джобава, директор проєкту «Тбілісі —  світова столиця книги» Нінія Мачарашвілі та президент Міжнародної асоціації видавців (IPA) Бодур Аль Касімі. У своїх виступах вони висловили щиру підтримку та співчуття українському народові.

Під час панельних дискусій було розглянуто дев’ять тем: «Переклад: змішування мов, але не змішування культур», «На грані: письменники Південного Кавказу і Причорномор’я розмірковують про російський експансіонізм», «Київ, Софія, Бухарест, Тбілісі — чотири літературні напрями», «Як агенти роблять кращу кар’єру письменників», «Незалежне видання: історії виживання і успіху», «Будуємо майбутнє книгопродажів після пандемії», «Авторське право — виклики і можливості», «Напруга у перекладі: коли зустрічаються місцеві та світові таланти», «Чому свобода публікації важлива?».