Print+: Чому ви вирішили зайнятися постачанням устаткування?

TVA-TEX: Мріяли про власний високошвидкісний принтер на двох головах з шириною друку 3,2 м (такий в Україні коштує від $20 тис.). Самостійно імпортували принтер, протестували його у роботі, і виявилося, що це досить вдале рішення для рекламного ринку.

Непогані стосунки склалися в нас і з постачальником цього  устаткування – компанією Audley. Це серйозний партнер, який завжди надає підтримку та вирішує проблемні питання.

Тож вирішили представляти в Україні цього китайського виробника. Інженери компанії Tvatex пройшли комплексне онлайн-навчання по сервісному обслуговуванню, і тепер  ми можемо забезпечувати сервіс усієї лінійки обладнання Audley.

У нашій компанії, до речі працюють двоє сервісних інженерів з досвідом обслуговування принтерів Mimaki, Roland, принтерів китайського виробництва. Тому компанія обслуговує не лише те устаткування, що поставила самостійно.

Print+: На яке обладнання вашого основного партнера варто звернути увагу українським поліграфістам?

TVA-TEX: Основний напрямок діяльності Audley – виробництво струменевого обладнання:

  • екосольвентних принтерів з шириною друку 1,6-3,2 м;
  • планшетних УФ-принтерів (планується виробництво й рулонних УФ-принтерів);
  • сублімаційних принтерів досить високої якості (наша партнерська компанія ColorIT успішно тестувала їх під час виборів, у пікові навантаження);
  • DTF-принтерів для друку на тканині, одязі та інших матеріалах та поверхнях;
  • витратних матеріалів для всієї лінійки принтерів.

Після появи нових друкувальних голівок Epson i3200 наш партнер Audley намагається всю техніку перевести на ці голівки, замінивши ними дорогі та повільніші DX-5. Голівки Epson i3200 забезпечують вдвічі більшу швидкість – на екосольвентних, сублімаційних та УФ-принтерах.

Усю техніку, яку ми постачаємо, тестуємо на базі партнерської друкарні ColorIT і лише після цього продаємо замовникам. Наприклад, сьогодні триває тестування УФ-принтера на голівках Epson i3200 з робочим полем 0,7х1 м.

DTF-принтер Audley 60 см для друку на будь-якій тканині

Print+: Цим ваша програма постачань та спектр послуг не вичерпуються?

TVA-TEX: Так, ми постачаємо ще універсальні, багатофункціональні, планшетні, портативні та спеціалізовані термопреси іншого китайського виробника.

Як ми вже зазначали, надаємо сервісні послуги з обслуговування устаткування власної інстальованої бази та інших виробників.

Й, нарешті, окремий напрям діяльності TVA-TEX – постачання рекламних конструкцій: віндерів, ролл-ап стендів, промо-стійок, X-банерів, текстильних стендів, промостолів тощо.

Print+: Повернемося до устаткування. Зазвичай успіхи його постачання вимірюються кількістю інсталяцій.

TVA-TEX: Попри невеликий період роботи на ринку ми досягли певних успіхів.

Зокрема, TVA-TEX інсталювала два сублімаційні принтери Audley ADL S2000 (ширина друку – 1,8 м, швидкість друку – до 50 м2/год. на носіях 0,03-2,8 мм) у Дніпрі, а також каландр до одного з цих принтерів, УФ-принтери JC-UV 90600 з робочим полем 90х60 мм та принтери з робочим полем 45х60 мм інстальовано у Харкові, Маріуполі, Запоріжжі.

Торік наша компанія встановила комплекси для DTF-друку на базі принтерів Audley 60 см у Запоріжжі, в компанії «Поліграф Поліграфич».

DTF-принтер Audley 30 см

Print+: DTF-друк – відносно новий напрямок розвитку друку на текстилі, він економічно вигідний?

TVA-TEX: Перш ніж продати комплекс для DTF-друку ми тестували його у компанії ColorIT. Так от – за три місяці експлуатації принтер видрукував 18 стометрових рулонів (якщо зважати на друк дрібних деталей – «шильдиків» на футболки чи зображень на кепки, то порівняно з DTG-друком, швидкість в рази більша та підбирається до карусельних трафаретних верстатів). Швидкість друку DTF-комплексу на голівках Epson i3200, за вимірюваннями TVA-TEX, – 17 п.м./год. (це майже 10 м2/год).

За такої швидкості можна виготовляти близько 1,5 тис. текстильних виробів за зміну, що значно більше за можливості бюджетних принтерів для прямого друку на тканині. У DTG-друці певний час йде на прогрів, праймування та запікання. А у DTF-друці операція закріплення зображення займає лише 15 сек.

DTF-комплекс обслуговують два оператори – один укладає вироби на принтер, а другий працює на пресі.

Наша компанія вимірювала собівартість брендування DTF-друком з використанням китайських витратних матеріалів. Було зроблено висновок – втричі дешевше, ніж у DTG-друці. Так, додається плівка-проміжний носій, але вартість чорнил значно нижча, а швидкість – суттєво вища.

УФ-принтер А2 JC-4560UV

Print+: Чому компаніям в Україні варто скористатися послугами TVA-TEX як постачальника?

TVA-TEX: Перевага співпраці з нами – це, насамперед, оптимальне співвідношення ціни та якості. Продаємо техніку, в якій впевнені, на яку даємо свою річну гарантію (за виключенням друкарського тракту та всього, що з ним пов’язано, бо проконтролювати, як оператор обслуговує верстат, що він туда заливає, на чому друкує і чи дряпає голівку, звичайно, складно).

Print+: Є плани масштабувати бізнес з постачання обладнання та матеріалів?

TVA-TEX: Хотілося б закріпитися у своєму сегменті, розширити інстальовану базу. TVA-TEX вийшла на ринок у складні часи невизначеності, згодом почалася сировинна криза, що охоплює всі сфери діяльності людини, карантинні обмеження спричиняють падіння рекламного ринку в Україні та світі.

Але ми досягли певних успіхів й маємо рішучість розвиватися як постачальник устаткування та розширювати спектр пропозицій для гравців рекламно-поліграфічного ринку.

TVA-TEX

www: tvatex.com.ua/ua

Моб.: +380 (67) 639-47-88 (Руслан)

E-mail: jetixcolor@gmail.com