Колірні бібліотеки Pantone були складовою робочих процесів з використанням програм Adobe впродовж понад 30 років. У цифровому друці немає плашкових кольорів Pantone, але в пакованні та трафаретному друці, наприклад, вони використовуються часто, як і в багатьох фірмових кольорах корпоративних дизайнів галузі друку та дизайну.

Причиною розбіжностей, як припускає низка експертів, стали ліцензійні відрахування — Pantone і Adobe, мабуть, не змогли домовитися. Про це може свідчити й те, що у червні 2020 р. запущено власну платформу Pantone Connect. Pantone просуває свою модель на основі передплати, роблячи її доступною для користувачів Adobe через онлайн-програму.

І наразі Pantone Connect — єдиний спосіб отримати доступ до всіх кольорів Pantone, що містяться в більш ніж десятці бібліотек компанії. Версії програмних бібліотек Pantone, що використовуються у ПЗ Adobe, не оновлювалися вже досить давно і наразі понад 5600 відтінків, сформульованих Pantone, відсутні в бібліотеках Pantone Color Libraries в пакетах Adobe CC, включаючи 826 з PantoneMatching System (PMS).