Нове у різальному сегменті

Листовий порізчик Intec ColorCut SC5000

ColorCut SC5000 (мал. 1, табл. 1) забезпечує цифрове висікання та біговку довгих накладів за допомогою автоподатчика на 1000 аркушів та нової вакуумної системи подачі паперу для надійної автоматичної подачі та роботи без нагляду. Подвійна інструментальна голівка ріже, надсікає та бігує пластик, вініл, папір, поліестер та ламіновані листи зі швидкістю до 960 мм на секунду.

Малюнок 1. Автоматична різальна система Intec ColorCut SC5000

Таблиця 1. Технічні характеристики Intec ColorCut SC5000

Параметр Значення

Швидкість різання

До 960 мм/сек

Формат носіїв

До 340x520 мм та нестандартні розміри

Автоподатчик

До 1000 листов 80 г/м2

Додаткові відомості

Подвійна інструментальна голівка, функція розділення листів Airbladelite, бібліотека завдань, функція SmartMark для точного позиціонування

Цифровий різак Duplo DPC-600 ф. B2

Після успіху цифрового висікального пристрою меншого формату DPC-400 Duplo випустила 2021 р. DPC-600 (мал. 2, табл. 2) з більшим розміром аркуша B2 і можливістю різання більш важких та товстих матеріалів (гофрований картон, ДСП, пінопласт, ПЕТ, пластик, самоклейні матеріали, магніти та картон завтовшки до 6 мм). Машина може різати, надсікати, бігувати та перфорувати за один прохід без будь-яких фізичних висікальних інструментів.

Малюнок 2. Цифровий висікальний пристрій DPC-600

Таблиця 2. Технічні характеристики Duplo DPC-600

Параметр Значення

Ємність автоподавача

До 9,9 см

Розмір аркуша

210х297 мм – 584х787 мм

Інструменти

Ножі для порізки та надсічки, перфорації, бігувальний інстумент

Макс. швидкість різання

1200 мм/с

Матеріали для порізки

Папір, картон, гофрокартон, пластики, самоклейні матеріали

Товщина різання

До 6 мм

Широкоформатний тример Kala XY II 1650

У цьому тримері (мал. 3, табл. 3) від Supply55, Inc та Kala SAS реалізовано підвищену продуктивність, а також знижено витрати на обрізку та обробку цифрових друкованих аркушів завширшки до 1,65 м. Пристрій призначений для виробників шпалерів, плакатів, банерів, вивісок тощо. Він забезпечує високоточне різання по вісях X і Y зі швидкістю до 1,83 м/хв. Виробник пропонує три моделі на вибір (Kala XY II 1650, Kala XY II 1650 Plus, Kala XY II 1650 Pro).

Малюнок 3. Kala XY II 1650

Таблиця 3. Технічні характеристики Kala XY II 1650

Параметр Значення

Макс. робоча ширина

1650 мм

Макс. товщина матеріалу

1 мм

Діаметр та вага рулону

250 мм, 50 кг

Точність поперекового різання

±1 мм

Габарити, вага

2620х730х1200 мм, 334 кг

Додаткова інформація

Леза, що самозаточуються; сенсорна панель управління, автоматичне вирівнювання кута подачі носія

IntelliKnife від Hagedorn і POLAR

Гібридна інновація апаратного та програмного забезпечення IntelliKnife (мал. 4), створена Hagedorn та POLAR. IntelliKnife, є першим мережевим ножем-гільотиною на ринку. Пристрій складається з RFID-чіпа, вбудованого в ніж, і зчитувача RFID, вбудованого в різальний верстат, який надсилає цінні післядрукарські дані до хмари для звітування про кут шліфування, стан, якість, підсумки різання тощо. Технологію можна модернізувати в старіших поколіннях різальних верстатів.

Малюнок 4. IntelliKnife

Bobst MasterCut 1.65

Bobst MasterCut 1.65 є єдиною машиною, спеціально розробленою для переробки картону з кашируванням. Машина також ріже картон і гофрокартон, що робить її єдиною універсальною машиною для всіх робіт. Bobst MasrerCut 1.65 (мал. 5) може однаково добре обробляти міцні та делікатні матеріали, починаючи від щільних картонів 300 г і закінчуючи двошаровими листами BC з кашируванням.

Малюнок 5. Bobst MasterCut 1.65

Верхній пристрій подачі листів для тонких і складних в обробці матеріалів, спеціально адаптована система Power Register і високе зусилля висікання уможливлюють надзвичайно точне висікання навіть при роботі з коробками складної конструкції та тонкими матеріалами, забезпечуючи виняткову якість. Bobst MasterCut 1.65 також є єдиним рішенням на ринку для поділу заготівок формату VII і дає змогу виконувати одинарну висічку, подвійну висічку та викладення повних листів.

Виняткова зручність цієї машини з максимальним рівнем автоматизації та доступності, а також повністю інтуїтивно зрозумілий інтерфейс HMI Sphere також забезпечують швидку та просту обробку для макс. продуктивності.

Нове у фальцюванні та скріпленні

Фальцювальний пристрій Horizon AFV-566FKT iCE

Фальцовка Horizon AFV-566FKT iCE створена на базі моделі AFC-566FKT. Вона працює з паперами форматом від 130х148 до 560х900 мм та щільністю 40–250 г/м2 (некрейдовані) або 50–232 г/м2 (крейдовані).

У порівнянні з попередницею AFV-566FKT iCE (мал. 6) переналагоджується на 20% швидше завдяки наявності бібліотеки схем фальцювання, доступ до якої здійснюється з удосконаленої сенсорної панелі управління. З’явилася функція Auto Interval Function, яка автоматично підбирає оптимальну швидкість для досягнення макс. продуктивності.

Малюнок 6. Фальцювальний пристрій Horizon AFV-566FKT iCE Series

Система світлової індикації інформує оператора про стан машини, а покращені захисні кришки на касетах дали змогу знизити рівень шуму. У секції ножового фальця спростили видалення зам’ятого паперу для скорочення часу простоювання, зробили зсувні упори паперу для мінімізації зупинок і додали автоматичне регулювання притискного ролика для того, щоб він зайняв найкраще положення для більш плавної роботи.

Зазори між валами та касети легко налаштовуються з панелі управління, а автоматичне регулювання упору під ножем та регулювання валів для задньої кромки знижують потребу втручання оператора та макс. збільшують час роботи машини.

AFV-566FKT підключається до хмарної платформи iCE LiNK IoT, й оператор має доступ до дашборду зі звітами про роботу машини, які генеруються в режимі реального часу. Також платформа дає змогу віддалено оновлювати ПЗ, планувати техобслуговування тощо.

Малоформатна фальцювальна машина Horizon AF-408F/TV-406F

Фальцювальна машина Horizon AF-408F/TV-406F є унікальною малоформатною моделлю, що дає змогу зробити до 8 паралельних фальців із мін. розміром лише 18 мм. Новинка базується на функціоналі попередньої Horizon AF-406F та працює зі швидкістю 30 тис. аркушів на годину. Машину можна встановити в лінію з шестикасетною Horizon T-406F/S, що дає змогу додатково формувати ще шість фальців.

Малюнок 7. Horizon AF-408F

Таблиця 4. Технічні характеристики Horizon AF-408F

Параметр Значення

Конфігурація машини

8 касет

Робочий формат, макс.

50x100 мм (мін.)—430x660 мм (макс.),
до 900 мм з опцією LT-40S

Щільність паперу

Офсетний папір—33-157 г/м2,
крейдований папір—73-157 г/м2

Швидкість транспортувальних ременів

30-180 м/мин

Продуктивність

Вакуумна голівка—30000 цикл./год.

Габарити

2168x922x1487 мм

Кожна секція налаштовується автоматично: формат аркуша та шаблону фальцювання обирається на сенсорному екрані.

Роздільні лічильники на подачі та прийманні забезпечують виробництво точної кількості продукції для критичних накладів фармацевтичних інструкцій та паковання. Щоб задовольнити потреби клієнтів, можна встановити широкий діапазон опціональних пристроїв (пристрій вирівнювання для малих аркушів, ножовий пристрій, конвеєр, зчитувач штрих-кодів і перевірка зображення).

Серед інших корисних функцій—автоматичне налаштування положення напрямних для перфорації, біговки та поздовжнього різання та зазору між фальцювальними валиками. AF-408F (мал. 7, табл. 4) повністю сумісна із хмарним ПЗ iCE LiNK від Horizon. Машиною можна управляти зі смартфона, планшетного чи настільного ПК.

Morgana DigiFold Pro XL

Пристрій обладнано останньою версією запатентованої технології DynaCrease від Morgana, завдяки якій бігувальні леза можна легко міняти без використання додаткових інструментів. Опція Static Crease дає змогу застосовувати різні профілі згину за один прохід, що зазвичай використовується при створенні бігів «петлі та хребта» на обкладинках книг.

Зручна панель оператора Morgana DigiFold Pro XL (мал. 8, табл. 5) дає змогу легко вводити розмір аркуша, тип носія та товщину. Завдяки цій інформації DigiFold Pro XL може автоматично встановлювати швидкість, зазор ролика та параметри вентилятора. Для розділення аркушів використовується унікальна система повітряних ножів. Доступні повна поперечна перфорація, а також можливість використовувати до п’яти вбудованих перфораційних/підрізних коліс.

Пристрій може може фальцювати до 6000 арк. А4 на год., а в режимі «лише бігування»—до 7500 арк. на год., робити до 30 бігів (в режимі статичного бігування). Він обладнаний як ремінним укладальником, так і приймальним лотком для бігувальних робіт. Висота накладу для обробки—200 мм.

Малюнок 8. Morgana DigiFold Pro XL

Таблиця 5. Технічні характеристики Morgana DigiFold Pro XL

Параметр Значення

Продуктивність

Фальцовка А4 навпіл—6 000 аркушів за годину;

лише біг—7 500 аркушів за годину

Формат аркуша

93х210 мм (мін.), 385х700 мм (макс.); з подовженим столом—385х1300 мм

Товщ. аркуша

Мін.—0,1 мм (80 г/м2); макс.—0,4 мм (400 г/м2)

Макс. висота накладу

200 мм

Технологія подавання

Вакуумний ремінь, подача з верхнього листа, Advanced Process Control (APC)

Макс. кількість бігів на аркуші

30 (з опцією статичного бігування)

Кількість інструментів бігування

DynaCrease та інструмент для статичного бігування—опція

Міні. відстань між бігами

0,1 мм при статичному бігуванні (2,5 мм з DynaCrease)

Площина розташування, вага

2765х730 мм (з подовженим столом), 368 кг

Додаткові параметри

Поздовжня перфорація, поперекова перфорація (постачається з комплектом статичного бігування), подвійні фальцювальні ножі

GBC Nearline Punch and Bind

Nearline Punch and Bind (мал. 9) складається з трьох модулів: вакуумного самонакладачу Plockmatic VFX, професійного діркокола GBC StreamPunch VFX та брошурувальника на пружину GBC eWire VFX.

GBC Nearline Punch and Bind виконує біговку, перфорацію, підбирання та скріплення на пружину. Виробник запевняє, що це найбільш універсальне рішення для фінішної обробки документів і перша у світі автоматизована машина, що використовує подвійну пружину для цифрових відбитків.

Малюнок 9. GBC Nearline Punch and Bind

Нове в етикетках та пакованні

Принтери LexJet RP530/RP530W та різак RF810

Компанія LexJet випустила нові принтер і різак, спеціально розроблені для задоволення потреб зростаючого ринку канабісу (йдеться, звичайно, про ринок США). Виробникам продукції цієї категорії потрібно друкувати високоякісні етикетки з гнучкістю варіативного друку та виробництва на вимогу.

Малюнок 10. LexJet RP530

Таблиця 6. Технічні характеристики LexJet RP530

Параметр Значення

Кольоровість

CMYK (RP530); CMYK+W (RP530W)

Швидкість

До 9 м/хв.

Носії

Звичайний папір, плівка, синтетичні плівки, ПЕТ

Роздільна здатність

1200х1200 dpi

Ширина матеріалу

2,54-13 см

Товщ. матеріалу

0,24 см

Ширина друку

12,57 см

Вони можуть використовувати LexJet RP530/RP530W (мал. 10, табл. 6) для друку цифрових етикеток преміум-класу в CMYK або CMYK+White, а потім перейти до різака RF8510, щоб безперешкодно завершити виготовлення етикеток—ламінувати, вирізати етикетки будь-якої форми, розрізати та перемотати їх.

Малюнок 11. Bobst Novafoil 106

Таблиця 7. Технічні характеристики Bobst Novafoil 106

Параметр Значення

Матеріали

Папір

Від 80 г/м2

Картон

До 2000 г/м2

Гофрований картон

До3 мм

Можливості

Формат листа

400 х 350 мм — 1060х760 мм

Швидкість

7000 лист./год.

Конвертинг

Тиснення фольгою та конгревне тиснення

До 1052х742 мм

Розмір різання

До 1070х770 мм

Тигель

Температура

20-160 °C

Кількість зон з індивідуальним регулюванням

12

Обладнання для роботи з фольгою

Діаметр рулону

250 (350) мм

Ширина полотнища

25-1060 мм

Висота стосу

Самонакладач, з безперервним завантаженням

До 1100 (1520) мм

Виклад

До 1220 (1620) мм

Габарити

7,7х6,7х3,2 м

Нове в покриттях та оздобленні

Bobst Novafoil 106 Hot Foil Stamper

Прес гарячого тиснення Novafoil 106 від Bobst дає змогу запропонувати високоякісний, універсальний та економічно ефективний процес гарячого тиснення фольгою на складеному картонному пакованні. Машина також виконує тиснення, нанесення голограм і навіть висікання паперу та твердого картону до 2000 г/м2 та гофрокартону до 3 мм.

Завдяки налаштуванню до восьми валів по 350 мм для поточного та чотирьох валів по 250 мм для поперекового фольгування, можна створити велику різноманітність складних дизайнів фольги на великому розмірі аркуша, до 1060x760 см.

Плівка Nobelus EcoElement CLS

Nobelus запропонувала пілотну пропозицію у категорії ламінаційних матеріалів, що підлягають легкій переробці—термоплівки на основі целюлози EcoElement CLS. Він не містить пластику на відміну від стандартних ламінатів, які в основному отримують з нафтохімічних продуктів.

Малюнок 12. EcoElement CLS Laminate

Кожна партія EcoElement CLS включає деревну масу з високим рівнем очищення, поряд з 20-25% вторинного матеріалу, що дає менше 5% втрат у процесі нанесення клейового покриття. Ламінат виготовлений із PEFC-сертифікованої деревної маси з відповідально керованих лісів. За відповідних умов плівкова основа біорозкладається, що підтверджено сертифікатом компостування OK Home Compostable certification від TUV Austria. З плівки на основі целюлози з етиленвінілацетатом при певних застосуваннях можна знову відновити волокна, тому вона придатна для повторної переробки.

Тонкий ламінат завт. 1,4 мкр доступний як у матовому, так і в глянсовому варіанті, застосовується в офсетному, УФ- та трафаретному друці, на нього також можна наносити різноманітну постобробку.

Золотий та срібний тонери Ricoh

Компанія Ricoh розробила два нові металеві тонери для п’ятої кольорової станції на ЦДМ Ricoh Pro C7200X. Золотий та срібний тонери забезпечують чудовий візуальний ефект, створюють потенціал для підвищення цінності та прибутковості у широкому спектрі застосувань—від каталогів, плакатів, листівок, матеріалів прямої розсилки та брошур до візитівок, вітальних листівок, квитків, запрошень, сертифікатів та паковання.

Малюнок 13. Зразки друку металіками на Ricoh Pro C7200X

Color-Logic + HP Mosaic для друку змінних даних металіками

В аркушевих ЦДМ HP Indigo та ЦДМ для друку етикеткок тепер може використовуватися програмне забезпечення HP Mosaic з Color-Logic Pattern-FX для автоматичного створення масок білого чорнила, потрібних для друку змінних даних на металевих підкладках. Власники ліцензій Color-Logic можуть знайти докладні інструкції щодо використання Color-Logic з HP Mosaic в центрі Color-Logic S.M.A.R.T.

Малюнок 14. Зразки застосовування HP Mosaic з Color-Logic Pattern-FX

Малюнок 15. Система розсилки великих обсягів Quadient iX-9 Series

Таблиця 8. Основні характеристики Quadient iX-9 Series

Параметр Значення

Швидкість

До 210, 260, 300 конв./хв.

Швидкість динамічного зважування

До 160 конвертів/180 листівок на хв.

Товщина конверту

До 2 см

Черга робіт

15

Персоналізовані текстові повідомлення

10

Ємність чорнильного резервуара

До 115 тис. зображень

Додаткова інформація

Внутрішній дозатор етикеток, кольорова контрольна панель 5,7"

Нове у обладнанні для поштової розсилки

Система розсилки великих обсягів Quadient iX-9 Series

Quadient iX-9 Series (мал. 15, табл. 8) за лічені хвилини автоматично задруковує, зважує, вимірює та укладає великі обсяги матеріалів для поштової розсилки, відповідаючи останнім вимогам USPS Intelligent Mail Indici (IMI) і Dimensional Weighting (DIM). Система працює на базі S.M.A.R.T., хмарного ПЗ для доставки, розсилки, обліку, звітності та відстеження.

Quadient iX-9 Series забезпечує прості операції, захист інвестицій, економію витрат, надійне виробництво та макс. час безвідмовної роботи.

Мультиформатна система вставки Kern 3200

Вона створена для задоволення гнучких і складних вимог. Цей високопродуктивний пристрій для вставки може обробляти як транзакційні матеріали, так і матеріали для прямої поштової розсилки. Мультиформатна машина має нещодавно розроблений модуль вставки, який може бути оснащений більш ніж одним укладальником конвертів. Це означає, що різні завдання можна виконувати послідовно, без втручання оператора та зміни конвертів. Kern 3200 (мал. 16, табл. 8) доступна у трьох різних моделях зі швидкістю до 24 000 конвертів на годину.

Малюнок 16. Мультиформатна система вставки Kern 3200

Таблиця 8. Технічні характеристики Kern 3200

Параметр Значення

Розмір документа

210х93 мм (мін.); 225x305 мм (макс.), 225x356 мм (лише фальцювання)

Щільність паперу

70-120 г/м2

Макс. продуктивність

C6/5 та C5—22 000 паковань/год.; C4—16 000 паковань/год.

Фальцювання

Чотири згини

Формат конвертів

C6/5 bis B4

Кількість станцій для вставки

0/2/4/6/8/10/12/16

Формат вкладення

80х130 мм – 229х305 мм

Товщина паковання

До 12,7 мм

Малюнок 17. Digital Mailroom Canon

«Цифрова поштова кімната» Canon

Canon Solutions America запустила цифрову поштову кімнату Canon, щоб вирішити проблему доставки критично важливої ​​для бізнесу пошти віддаленим працівникам. Передплата на ПЗ як послуга (SaaS) перетворює фізичні компоненти пошти (вкл. інформацію на конверті) на стандартний цифровий формат, який можна надіслати в електронному вигляді на захищений веб-портал для перегляду.

Після оцифрування лист можна пересилати, зберігати або знищувати (мал. 17).