«Вони не такі яскраві та насичені, як кольори у Pantone Formula Guide, але кількість варіантів більша», — повідомляють видавці, додаючи, що довідник Formula Guide «завжди є першим інструментом вибору кольору», бо «кольори CMYK не такі яскраві та живі, як деякі з кольорів у Formula Guide».

Довідник CMYK Guide пропонує 1889 «унікальних» зразків кольору для паперів з покриттям і 1653 — для паперів без нього. «Всі вони не мають еквівалента серед плашечних кольорів Pantone Spot Color ближче, ніж в 2 ΔE 2000», — зазначає Pantone.

Нові довідники CMYK виробляються у відповідності зі специфікаціями G7, як і довідники Pantone Color Bridge Guide, що містять палітру з 2139 плашечних кольорів Pantone і паралельно їхні найбільш близькі аналоги у CMYK.

«Специфікації G7 гарантують, що кольори CMYK, визначені в процесі проектування, можуть бути відтворені більш послідовно за реальних умов друку. Тепер ви можете розробляти дизайн з більшою впевненістю, знаючи, що обрані вами кольори CMYK можуть бути досягнуті на будь-якій друкарській машині. Це особливо актуально для клієнтів з Північної та Південної Америки та Азії, де переважають стандарти G7. Навіть для наших європейських клієнтів, де загальновизнаним стандартом є FOGRA, нові CMYK Guide все одно дадуть кращі результати і допоможуть дизайнерам, які прагнуть передати творчу колірну концепцію», — заявляє Pantone.

Випереджаючи питання «Чому значення відтінку CMYK змінилися в новій версії довідників Pantone CMYK (SKU # GP5101B)?» компанія відповідає: «Значення CMYK змінилися, оскільки для створення нових довідників використовувався друк з калібруванням G7 для відповідності стандарту друкарської машини CRPC6 (для віяла з крейдованого паперу) та стандарту друкарської машини CRPC3 (для віяла з некрейдованого паперу). Ці відкалібровані простори для друку мають інші «рецепти» CMYK для зовнішнього вигляду зразків кольору, ніж ті, які історично публікувалися в Pantone CMYK Guide».

Еталони Fogra і CPRC відрізняються (макс. на 5 ΔE). Проте компанія повідомляє, що нові довідники Pantone CMYK Guide «слугуватимуть краще, ніж попередні керівництва Pantone CMYK, які друкувалися без будь-яких еталонів».