ВІДЧУТНІ ПЕРЕВАГИ «ЦИФРИ»
Локальне виробництво тканин зменшує витрати на логістику та забезпечує безперервність діяльності, оскільки виробники можуть використовувати білу тканину для нанесення потрібного принта за допомогою цифрового обладнання, замість замовлення та закупівлі вже принтованої тканини з-за закордону.
Сьогодні цифрове текстильне обладнання не лише дає змогу мінімізувати кількість залишків виробництва для текстильної промисловості великих масштабів, а й навіть звести їх до нуля при виготовленні невеликих обсягів товарів. Це стало найбільш важливим та зрозумілим під час пандемії. Цифрові технології принтування тканини надають можливість «друку за запитом», тобто в будь-який момент можна «додрукувати» ту кількість, яка потрібна для задоволення попиту.
Сьогодні переважна більшість інсталяцій у сегменті друку на тканині в Україні приходиться на сублімаційні рішення. Це пов’язано з універсальністю рішення для друку як суцільних метражів, так i лекал для крою. Сублімаційний друк вирізняється низьким порогом входу у бізнес. Це досягається балансом вартості обладнання, собівартості друку квадратного метру тканини та собівартості рішення. Окупність інвестицій такого рішення становить від 1 до 3 років в залежності від обсягів друку. До сублімаційної технології друку є основна вимога – друк відбувається на тканинах з вмістом поліестеру.


ПРОПОЗИЦІЯ EPSON В ГАЛУЗІ СУБЛІМАЦІЙНОГО ДРУКУ
Epson пропонує широкий модельний ряд сублімаційного устаткування з продуктивністю від 58 до 255 м2/год. та шириною друку від 1118 до 1950 мм. Компанія Epson у цьому сегменті має розвинену лінійку обладнання Epson SureColor SC-F:
• флагманські високопродуктивні принтери Epson SureColor SC-F10000 (ширина друку – до 1950 мм, швидкість – до 255 м2/год.) та Epson SureColor SC-F9400/F-9400H (ширина друку – до 1626 мм, швидкість – до 108,6 м2/год.);
Epson SureColor SC-F7200 HDK/nK (ширина друку – до 1626 мм, швидкість – до 58 м2/год.) для середніх обсягів;

Epson SureColor SC-F6300 HDK/nK (ширина друку – до 1118 мм, швидкість – до 63 м2/год.) для старту бізнесу.
Також компанія Epson пропонує чорнила UltraChrome DS і сублімаційний папір Epson DS Transfer Paper.
Зазначимо, що у рішенні для друку важливе комплексне поєднання пристрою та витратних матеріалів. Використання оригінальних матеріалів гарантуватиме якість та можливості друку типового зображення на одному принтері у форматі 24/7 або масштабування зображення на декілька пристроїв.
Ще одним важливим аспектом є багаторічний успіх Epson в отриманні ідеальної кольоропередачі друку на будь-яких матеріалах. Окрім широкого кольорового охоплення, особливістю моделей Epson є наявність більш щільного чорного кольору, який неодмінно знадобиться при друці зображень з великим процентним вмістом чорного. А для виробників спортивного одягу буде обов’язковою умовою присутність флуоресцентних кольорів.
Така опція наявна в моделі Epson SureColor SC-F-9400H.


ЧЕКАЄМО НА НОВИНКУ
Також компанія Epson нещодавно анонсувала перший в сублімаційній серії принтер з шириною друку 76 дюймів (1950 мм) – Epson SureColor SC-F10000, що з’явиться у продажу наприкінці року. Він спроектований спеціально для ринку промислової текстильної продукції, де успіх будується на високій продуктивності і надійності.
Насамперед, Epson SureColor SC-F10000 пропонує найвищу швидкість друку (255 м2/год.) серед інших сублімаційних принтерів серії Epson: він оснащений одразу чотирма друкувальними головками PrecisionCore Micro TFP нового покоління і підтримує «гарячу заправку» – тобто принтер можна дозаправити безпосередньо під час друку.

З ТУРБОТОЮ ПРО ЗДОРОВ’Я ДІТЕЙ ТА ДОРОСЛИХ
Всі технологічні новації компанія Epson втілює з турботою про я дітей та дорослих. Так чорнила Epson UltraChrome DS за стандартом Oeko-Tex Standard 100 Class1. Це означає що видрукувані зображення не шкідливі навіть для немовлят та дітей до 3 років.


КОМПАНІЯ EPSON – ЛІДЕР УКРАЇНСЬКОГО РИНКУ ЦИФРОВОГО ТЕКСТИЛЬНОГО ШИРОКОФОРМАТНОГО ДРУКУ
Олександра Ткаченко, старший менеджер представництва «Epson Europe B.V.» в Україні, зазначає: «Компанія Epson є лідером українського ринку цифрового текстильного широкоформатного друку з часткою 73% у кількісному вираженні та посіла друге місце з часткою 33% у грошовому вираженні1. В Україні дедалі більшої популярності набувають сублімаційний та прямий друк. Наприклад, принтери серії Epson SureColor SC-F є одними із лідерів у цьому напрямку2. Кількість українських виробників, які використовують цифровий друк у своїй діяльності, стрімко зростає. Це пояснюється тим, що використання цифрової техніки є можливістю для персоналізації текстильного виробництва, а також екологічною альтернативою в умовах швидкої моди «fast fashion».
Зокрема, можливості використання цифрового принту можна побачити у нашому спільному проєкті з Ukrainian Fashion Week під назвою «Epson Digital Fashion», де молоді дизайне-
ри представляють свої унікальні колекції. Це вкотре доводить можливість індивідуального застосування цифрового друку».
Компанія Epson активно співпрацює з представниками легкої промисловості, рекламної індустрії та надає детальну інформацію щодо організації або переформатування/розширення бізнесу з впровадженням цифрового текстильного обладнання.

Запрошуємо отримати детальну консультацію щодо вибору обладнання Epson для цифрового текстильного друку у офіційних партнерів на сайті www.epson.ua.

Для прямого переходу на список партнерів Epson скануйте QR-код.


1, 2 За даними незалежної аналітичної агенції InfoSource Ukraine за 1 квартал 2020 року.