Онлайн-фестиваль розпочнеться теж 6 серпня і триватиме до 6 жовтня на інтернет-ресурсах фестивалю. Це телемости і відеопрограми за участю українських та іноземних письменників, видавців, художників, музейників, бібліотекарів. Перелядати і слухати виступи гостей фестивалю всі охочі зможуть  на Youtube-каналіFacebook-сторінці і Instagram-сторінці «Зеленої хвилі».

Фокус-тема - «Реальність фантазії»:

Ілюзії | уяви | вигадка | фантазія: зв'язок понять. Вплив фантазії на реальність. Межі фантазії. Роль фантазії у створенні тексту. До чого призводять ігри з образами в уяві автора? Куди ведуть обмеження фантазії зовнішнім середовищем? Як нематеріальне призводить до матеріальних змін? Утопізм, футуризм і фантастика. Література як спосіб ескапізму. Фантазія в дитячій літературі: від казок до коміксів. Дитяча фантазія як спосіб пізнання світу. Фантазія і творчість. Фантазія і вигадка.

В програмі також заплановано спілкування з представниками Міст літератури ЮНЕСКО, до числа яких віднедавна входить і Одеса; обговорення одеського літературного міфу; бесіди про мистецтво сучасного книжкового дизайну; знайомство з видавничими проектами музеїв України; лекції про авторське право в Україні; книжкові новини; усні рецензії, читання тощо.

Детальніше про фестиваль за посиланням