За словами заступника директора ЖКК з питань колективно-соціальної відповідальності Ярослава Павловського, пожежа розпочалась близько 11-ї години ранку.

«Об 11:04 спрацювала система оповіщення про пожежну небезпеку. Ми одразу почали власними діями на неї реагувати, викликали пожежні розрахунки. Через 17 хвилин приїхала перша пожежна машина і, на жаль, виявилась нездатною здійснювати будь-які дії через технічні поломки. В цілому на комбінат заїхало 9 пожежних машин, і три з них, на жаль, не змогли працювати для пожежогасіння. На жодній з них, навіть із тих, які змогли працювати, не було засобів піногасіння, тобто, піни не було, а тільки вода. І, на жаль, у нас також були перебої з водою (і в нас, і в пожежників) в самий розпал роботи по локалізації пожежі. Станом на зараз джерело пожежі встановлене та локалізоване. Постраждало кілька тисяч квадратних метрів виробничих територій. Пожежа розпочалась на складських приміщеннях цеху литої тари. Зайнялась стеля, і головне завдання, яке ставили перед працівниками комбінату та перед пожежними - локалізувати пожежу і не дати їй розгорітись на сусідні цехові приміщення. Поки що це питання вирішене», - розповів заступник директора.

Наразі на комбінаті навіть не говорять про збитки, оскільки пожежні ще не закінчили свою роботу і продовжують боротись із наслідками вогню.

«Стовідсотково зазнали пошкоджень три машини цеху литої тари. Наскільки вони серйозні і як швидко будуть налагоджені - невідомо, бо туди фізично доступ мають тільки пожежні та деякі найвідчайдушніші наші працівники, які, незважаючи на небезпеку, намагались і намагаються зараз врятувати ці машини. Тому що це основна виробнича потужність підприємства. Фізично не маємо інформації про те, що з машинами сьогодні сталось. Але збиток серйозний», - каже представник ЖКК.

На комбінаті запевняють: під час пожежі вдалось своєчасно вивезти небезпечні речовини і жодні хімікати не потрапили під дію вогню.

«Предмет горіння - це продукція цеху литої тари, а саме яєчні лотки. Ну і, звісно, предметами горіння може бути покрівля і машини. Хімікатів у цеху литої тари, тих, які використовують хоча би для роздрібнення цієї продукції, на момент загоряння не було. Вони були поруч, але вони були вивезені дуже вчасно і, слава Богу, не були пошкоджені», - розповідає Ярослав Паловський.

Наразі на комбінаті чекають висновків фахівців та обіцяють провести свою внутрішню перевірку, щоб унеможливити подібні випадки в майбутньому.

Як повідомляв Житомир.info, на Житомирському картонному комбінаті 18 вересня сталася пожежа: ліквідовувати загорання виїжджали 8 пожежних машин. Представники ЖКК відкидають версію підпалу. Джерело: zhitomir.info