У центрі уваги будуть клієнти та потреби їхніх друкарень для оптимізації розвитку та використання бізнес-потенціалу за допомогою найсучасніших технологій і послуг. Завдяки інноваціям, представленим на drupa, таким як нове покоління Speedmaster XL 106, Heidelberg може підтримати своїх клієнтів цілісною концепцією, яка забезпечує до 20% більшу продуктивність, ніж попередні рішення.

«Heidelberg вже 20 років є піонером у галузі цифровізації друку. Наша основна мета — оптимізувати весь ланцюжок створення вартості для наших клієнтів, — говорить генеральний директор Heidelberg д-р Людвін Монц. — З цією метою ми майже повністю оцифрували та інтегрували процеси друкарні, а наші рішення на drupa пропонують компаныям комерційного та пакувального друку максимальну ефективність промислового друку», – додає він.

Як поліграфічні підприємства можуть зробити своє виробництво ефективнішим?

Зростаючий тиск на витрати змушує друкарні постійно інвестувати у підтримку своєї конкурентоспроможності, тобто у підвищення продуктивності, підвищення ефективності та нові сфери бізнесу. Компанія Heidelberg розуміє рушії цінності клієнтів у промисловості комерційного та пакувального друку. Такі інновації, як нове покоління Peak Performance Speedmaster XL 106 із вищою швидкістю друку до 21 000 арк./год., системами допомоги з підтримкою ШІ та покращеними функціями Push to Stop, роблять промисловий офсетний друк ще більш конкурентоспроможним. Heidelberg також представить ще одну інновацію – ефективність Boardmaster встановлює нові стандарти продуктивності в галузі друку паковання.

Boardmaster — це флексографічна система рулонного друку з максимальною швидкістю друку 600 метрів за хвилину. У порівнянні з попереднім поколінням, концепція машини значно знижує загальну вартість володіння у виробництві промислового паковання.

Як друкарні реагують на нестачу кваліфікованих працівників?

Дефіцит робочої сили та кваліфікованих кадрів усе гостріше відчувається і в поліграфічній галузі. Зважаючи на це, Heidelberg пропонує клієнтам рішення для автоматизації продуктів і процесів, вкл. навчання персоналу друкарні. Повністю автоматизована логістика Plate to Unit plate на Speedmaster XL 106 і нові роботизовані рішення P-Stacker для післядрукарських операцій є двома прикладами цього в комерційному друці. Нове покоління Speedmaster XL 106 також підтримує кластерне виробництво, за допомогою якого один оператор контролює весь машинний парк. У майбутньому Heidelberg зробить можливим автономний друк для стандартизованих додатків друку паковання. Компанія також допоможе операторам із складнішими завданнями друку, надаючи навігаційні вказівки для користувача.

Як поліграфічний сектор може працювати стабільно та водночас економічно?

Стійкість у друкованій продукції є однією з найбільших тенденцій у всьому світі та, водночас, серйозною проблемою для галузі. Сучасні друкарні прагнуть стати ще більш екологічними, зменшуючи споживання енергії та ресурсів. Друкована продукція також змінюється, але еволюціонує від пластику до паперу. Heidelberg пропонує екологічні рішення для друку, допомагаючи клієнтам заощаджувати енергію та сировину.

Якщо порівняти Speedmaster 1990 р. з поточною версією, споживання енергії на 1000 аркушів зменшилося до 40%. На цьогорічній drupa Heidelberg представить своє останнє покоління машин із макс. швидкістю до 21 000 арк./год. Ця підвищена швидкість виробництва допоможе клієнтам ще більше знизити споживання енергії на аркуш. Понад те, використання ШІ та нових систем допомоги також призведе до економії паперу завдяки зменшенню кількості відходів.

Яку вигоду поліграфічна галузь отримує від цифровізації?

Цифровізація в поліграфічній промисловості забезпечує наскрізну інтеграцію виробничого процесу – від отримання цифрового замовлення клієнта, підготовки даних для друку, планування та виконання завдання друку та передачі друкованого продукту на післядрукарську станцію, до кінця до доставки та виставлення рахунків. У цьому контексті Heidelberg представить на drupa наскрізний автономний друк для комерційних клієнтів і клієнтів, що займаються пакованням. Завдяки новому порталу для клієнтів компанія виводить оцифровування на новий рівень і розширює управління машиною, включаючи такі аспекти, як використання потужностей та технічне обслуговування.

Heidelberg у Дюссельдорфі та Віслох-Вальдорфі продемонструє, як поліграфічні підприємства можуть збільшити свої потужності. У пав. №1 у Дюссельдорфі компанія демонструватиме високоавтоматизований наскрізний робочий процес для різноманітних вимог, пов’язаних із виробництвом промислового паковання. Основна увага буде зосереджена на тому, як стати більш конкурентоспроможними в умовах тиску витрат і мінливих умов. Також у пав. №1 комерційні та видавничі друкарні побачать робочий процес, який виграє від наскрізного підключення завдяки Prinect.

У Experience Center компанія Heidelberg демонструватиме широкий спектр послуг, які виходять за рамки технології друку як такої, з інструментами аналізу на основі штучного інтелекту, інтелектуальними допоміжними системами, онлайн-сервісами та рішеннями для сталого виробництва. На заводі Heidelberg у Віслох-Вальдорфі основна увага буде зосереджена на бізнес-потенціалі всього портфоліо Heidelberg. Тут компанія представить весь асортимент своєї продукції, включно з машинами та програмними рішеннями для всіх сегментів ринку – від комерційної продукції та паковання до друку етикеток, від листового офсетного та цифрового друку до флексодруку, від продукції для невеликих компаній до повністю автоматизованих виробничих ліній.