Epson публічно взяла на себе зобов’язання стати вуглецево-нейтральною та вільною4 від викорbстання підземних ресурсів в програмі Екологічного бачення довкілля 2050. Використання відновлюваної електроенергії є ключовим засобом, за допомогою якого Epson прагне досягти своєї мети – досягнення декарбонізації.

Відповідно до цього Epson у березні 2021 року оголосила, що перейде на 100% відновлювану електроенергію, щоб задовольнити потреби в електроенергії на всіх підприємствах Epson Group1 у всьому світі до 2023 року. У листопаді 2021 р. перехід було завершено в Японії. Глобальний перехід на відновлювану електроенергію було завершено за графіком у грудні 2023 року.

На додаток до джерел електроенергії з відновлюваних джерел, Epson сприятиме ширшому впровадженню відновлюваної енергії, у т.ч. шляхом вироблення більшої кількості власної енергії та підтримки розробки нових джерел енергії шляхом спільного створення5. Epson зменшить кількість енергії, пов’язаної з виробництвом і продуктами, і буде прагнути до подальшого прогресу в обігу ресурсів, щоб досягти мети стати негативним викидам вуглецю.

Вжиті кроки сприяють на 100% використанню відновлюваної електроенергії на всіх підприємствах Epson Group1.

Березень 2021: Публічне зобов’язання перейти на 100% відновлюваної електроенергії на всіх об’єктах.

Квітень 2021: Перехід завершено на всіх об’єктах у префектурі Нагано, Японія.

Листопад 2021: Перехід завершено на всіх об'єктах у Японії.

Грудень 2023: Перехід завершено на всіх глобальних об’єктах.

Президент Epson Group Ясунорі Огава зазначив: «Впродовж восьми десятиліть Epson демонструє проактивний підхід до екологічних дій. Ми дотримувалися зобов’язань засновника щодо збереження чистоти сусіднього озера Сува та стали першою у світі компанією, яка виключила фреони з виробничих процесів. Тепер ми успішно завершили перехід на 100% відновлювану електроенергію на всіх підприємствах Epson Group лише за два роки та десять місяців після оголошення про наше зобов’язання зробити це у 2021 році. Це не лише допоможе нам досягти власних цілей, але й сприятиме більш широкому впровадженню відновлюваної електроенергії в суспільстві через поширення обізнаності. Наша мета реалізації соціальної сталості є більш серйозною проблемою, пов’язаною з труднощами, але ми будемо діяти рішуче, щоб вирішувати проблеми з духом творчості та виклику».

Epson вірить, що її філософія ефективних, компактних і точних інновацій збагачує життя та допомагає створювати кращий світ, і компанія продовжуватиме просуватися до бажаної мети — досягнення сталого розвитку та збагачення спільнот зі своїми клієнтами та партнерами.

1 За винятком деяких торгових майданчиків і орендованих об’єктів, де неможливо визначити кількість спожитої електроенергії.

2 Серед японських компаній, які приєдналися до RE100. Актуально станом на 9 січня 2024 р. згідно з дослідженням Epson.

3 Результати за 2022 ф.р., який закінчився в березні 2023 року. Включає електроенергію від когенераційної системи (CGS) і електроенергію, вироблену приватними підприємствами.

4 Вільні від невідновлюваних ресурсів, таких як нафта та метали.

5 Проєкт із розширення джерел відновлюваної електроенергії в префектурі Нагано.