Стенд учасників ESMA у пав. 3, який має загальну площу майже 500 м² і заповнений ключовими гравцями ринку, запропонує 360° огляд друку як частини виробничого процесу. Від часу останньої виставки drupa у 2016 р. багато чого змінилося. Більш ніж будь-коли раніше увага в спільноті ESMA зосереджена на спеціалізованих, функціональних і промислових процесах друку – їхній здатності обслуговувати поточні ринкові додатки для галузей завтрашнього дня.

«Ми будуємо нашу присутність на drupa на двох стовпах асоціації: трафаретних та струменевих технологіях. Обидві методики показали стійкість, адаптивність і креативність впродовж останнього неспокійного економічного періоду», — говорить Пітер Баттіенс, генеральний директор ESMA.

Для промислового трафаретного друку ESMA представляє Thieme 3000 Vision AL, яка встановлює новий стандарт у високоточному та повністю автоматичному трафаретному друці. Верстат розроблений в основному для друку на фользі/FIM і листових матеріалах в автомобільному секторі, а також для декоративних панелей, мембранних перемикачів і побутової техніки. Інші цільові ринки включають друковану електроніку та друковані обігрівачі.

Компанія Thieme (зал 3, B81-4) координуватиме живі демонстрації друку принаймні двічі на день. Процес підтримується чорнилами Marabu (B81-1), а відвідувачам платформи промислового трафаретного друку також буде представлена галерея зразків із внеском членів ESMA Drop (B81-5), ESC (D81-1), Fimor (B81-6), Saati (D81-2), SPS Technoscreen (E81) і VFP (B81-3). Платформа для промислового струменевого друку продемонструє інноваційний прямий друку. Концепція LabelSaver із системою управління роботом представляє спільний досвід K-Flow Consulting (пав. 3, стенд D81-5) у розробці процесів, O&PM Europa у водних праймерах та ideeGO (D81-4) у інтеграції струменевого друку. Однією з ключових особливостей LabelSaver є здатність друкувати водними фарбами на непористих підкладках, покритих праймером, з надзвичайною точністю.

Машина також використовує блоки nIR від Lambda Technology (D81-7), системи подачі чорнил від Neatjet (D81-6), блоки УФ-затвердіння від IST INTECH (D81-3), друкувальні голівки від Seiko Instruments (зал 5, C30), ПЗ для електроніки та обробки зображень від Meteor Inkjet (зал 7А, D3).

Усі ці компанії зробили внесок у LabelSaver як частину їхньої спільної участі в павільйоні ESMA, завершеному іншими компаніями струменевого друку C-Marx (B81-2) і Mankiewicz (D81-2). ESMA закликає відчути потенціал технологій промислового друку на платформах у пав. 3, стенд D81-8 для струменевого друку та B81-7 для трафаретного друку. Для отримання останніх оновлень щодо платформ промислового друку відвідайте esma.com/drupa Touchpoint Textile з ідеями провідних виробників текстильного друку

Участь ESMA у drupa 2024 виходить за межі платформ промислового друку. У пав. 4, стенд B30, асоціація підтримує форум Touchpoint Textile конференцією з найсучаснішого друку на текстильних підкладках.

Презентації лідерів галузі відбуватимуться поруч із живою роботою мікрофабрики та включають участь від Adobe, Brother, EFI Reggiani, Epson, Fujifilm Specialty Ink Systems, Kornit Digital, Mimaki та багатьох інших. Повну програму можна переглянути на цій сторінці.

Під час Генеральної асамблеї ESMA, що відбулася 19 квітня в Ессені, компанія привітала трьох нових учасників у Правлінні асоціації: Саймона Борнфлета (Marabu), Аліасгара Еранпурвалу (Seiko Instruments) і Маріон Ніланд (Lotus Holland). Завдяки своєму досвіду в технологіях трафаретного та струменевого друку, а також відомій репутації на ринку, вони консультуватимуть і підтримуватимуть майбутні плани ESMA на благо всієї спільноти.