"Drupa справила незабутнє враження своєю масштабністю та об'ємом. Це дійсно найбільший ярмарок друкованої, поліграфічної та паперової промисловості, який мені пощастило побачити. Сподіваюся, що ця важлива подія в моєму професійному житті, збережеться в пам'яті надовго.
Що особливо запам'яталося? Напевне перше, що спадає на думку, величезний «космічний корабель» — машина Shape, яка вирізає різні шари потрібної форми з картону і згодом з них збирає цілісний досить великий 3D-об'єкт.
Значну частину моєї уваги було приділено вивченню новинок фінішного обладнання. Цікаво було відвідати стенди Busch, C.P. Bourg, Duran Machinery, Schneider Senator. Познайомилася з італійськими виробниками кришкоробних і книговставних машин підприємства Zechini. Чимало часу провела на стенді Muller Martini.
Що зауважила? Явну перевагу за обсягом виставкових площ мають виробники цифрового друкарського обладнання (Xeikon, Xerox, Domino, Pitney Bowes, Morgana, Kisun, Photobook Technology). Бачу тенденцію розвитку поліграфічного ринку: офсет безповоротно поступиться місцем цифрі.

Відносно скромно був представлений Heidelberg (павільйон був розділений з іншими партнерами Masterwork, Polar-Mohr, Steinemann і Stora Enso).

А ось HP зайняли весь павільйон".